2017. május 25.

Sarlós Gábor az MPRSZ Örökös Tagja

Sarlós Gábort választotta újabb Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség Közgyűlése. A szakember jelenleg a University of Worcester-en oktat, korábban az MPRSZ alelnöke volt.

Sarlós Gábor a PeppeR 21 pr-ügynökség ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa. Tanulmányait 1980–86-ig a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem közgazdászszakán, majd 1986–93-ig az ausztráliai Swinburne Egyetem business studies szakán végezte. 1987–89 között a Multireklám Reklámügynökség alelnöke, 1989–91-ig a GCI Budapest pr-tanácsadója, 1991–92-ig a HUNGEXPO Rt .pr-igazgatója volt, 1993 óta a saját tulajdonú PeppeR 21 PR ügynökség ügyvezető igazgatója. Ügynökségével az UNICEF javára pro bono alapon kezdeményezett és szervezett „Apró az aprókért” kampánnyal 2002-ben elnyerte a Nemzetközi PR Szövetség „Golden World” díját és a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiuma első „Süveg-díját”. Jelenleg a University of Worcester, korábban a University of Wolverhampton tanára, ezt megelőzően pedig az IBS Budapest óraadó tanára volt.

1992-93 és 1994-95 között a Magyar PR Szövetség alelnöke, 1997-ben az Autizmus alapítvány kuratórium tagja, majd 2011-12-ben az UNICEF Alapítvány Kuratórium elnöke volt.

Az elismerés kapcsán Sarlós Gábor elmondta: „Jóleső meglepetésként ért ez a megtiszteltetés, hiszen lassan egy évtizede nem vagyok a szövetség aktív tagja. Talán ez a cím annak az elismerése, hogy a pr-szakma egészének sikeréhez járul hozzá, ha vannak a szakmában, a közéletben, a tanításban és a kutatásban egyaránt aktív tagjai. Utólag is úgy látom, a magyarországi PR hőskorában, a kilencvenes évek elején-közepén nagyon sok mindent nagyon pontosan láttunk, miközben sokat ezek közül nem tudtunk megoldani. A világ gyökeresen megváltozott az elmúlt 20 évben, de a minőségi oktatás, az akkreditáció, az átlátható versenyfeltételek és a PR nevének megvédése ugyanannyira égető, mint 20 évvel ezelőtt. Ráadásul, és ezt az elmúlt években különösen látom, nemzetközileg sincs ez másképp.”

A Magyar PR Szövetség Örökös Tagjai még Barát Tamás, Ferling József, Galánfi Csaba, Dr. Rácz Gábor, Tábori György, Sárosi Péter, Galambos Béla és Dr. Németh Márta.

 

Szemünk a pályán

2019. április 17.

A többség akkor is munkát keres, ha nem akar váltani.