2009-es indulása óta a verseny célja változatlan, az egyetemi és főiskolai hallgatók körében elősegíteni a piackutatás gyakorlati alkalmazásának megértését, a szakma népszerűsítését és szeretetét.

Az Országos Piackutatási Diákverseny lehetőséget kíván teremteni a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy megismerjék és kapcsolatot építsenek a piackutatás területén működő vállalatok széles rétegével.

A 2015-ös OPDV 2 napos, kétfordulós szakmai verseny 3 fős csapatok részvételével. A feladat kiírója ezúttal a Mercedes magyarországi importőre. A résztvevőknek a micro car szegmens megítélését és a smart márka célcsoportját kell feltárniuk annak érdekében, hogy az importőr hatékonyabb marketingkommunikációs kampányokat alakíthasson ki és megtalálja az értékesítés szempontjából releváns fogyasztókat.

Az első napon rövid, kreatív, helyszínen megoldandó kvalitatív és kvantitatív elemzési kérdéseket kapnak a csapatok, 5 piackutatáshoz kötődő cég segítségével. A csapatok a nap folyamán megismerkedhetnek a piackutatás mindennapjaival is, mert a feladatok megoldása minden esetben a piackutató cég irodájában történik.

Az első napi kis feladatokban legtöbb pontot elért 3 csapat a második napon egy kvalitatív kutatási feladattal zárja a versenyt. A feladat részeként délelőtt rövid kutatást végezhetnek a csapatok, majd ennek eredményeit délután 10-15 perces előadásban foglalják össze a zsűrinek. A végső győztes a második napi feladat alapján kerül kiválasztásra.

A helyezett csapatok – egyéb díjak mellett - SPSS képzéseken vehetnek részt.

A verseny határidői és dátumai:

  • Tájékoztató a versenyről: 2015. február 13. péntek 10:00 óra; Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület (Fővám tér 8.), E3001-es terem
  • Jelentkezési határidő: 2015. február 20. éjfél
  • Beugró feladat határideje: 2015. március 13. éjfél
  • Verseny időpontja: 2015. április 9-10.

A feladatkiírás letölthető a cikk alatti linken vagy a verseny honlapján.

(Fotó: Daimler AG)

Kapcsolódó dokumentumok