2016. január 18.

Szervezeti átalakítások az AMC-nél

Február elsejétől az AMC Networks International CE Non-Sport Programming osztálya az eddigi egy helyett két funkcionális területre oszlik: Film Entertainment és Kids and Infotainment. Az utóbbi területet új igazgató irányítja.

A Kids and Infotainment terület élére új vezetőt igazol a vállalat: Minda Judit programming igazgatóként csatlakozik az AMCNI CE csapatához, míg a Film Entertainment egységet, amelyhez az összes filmcsatorna valamint a new media terület is tartozik, Radóczy Katalin, mint Chief Programming Officer irányítja február elsejétől. A Sport Programming osztály működése változatlan marad.

„Program- és márkafejlesztés céljából, továbbá a már létező piacokon való eredményesség növelése és új piacok meghódítása érdekében kerül sor az átalakításra” - indokolta a változást a vállalat vezérigazgatója, Málnay B. Levente és hozzátette: „A két új szervezeti egységhez összesen kilenc márka tartozik. A Film Entertainment filmcsatornái az AMC, a FilmCafe, a Film Mania és a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában). A Kids and Infotainment egységhez öt márka, a Spektrum, a Spektrum Home, a TV Paprika, a Minimax és a Megamax tartoznak. Célunk, hogy a jövőben mindkét programming divíziónk tovább bővüljön.”

Az új igazgató, Minda Judit szakmai pályafutását 1988-ban mint szerkesztő, műsorbeszerzési menedzser kezdte a JRT (Jugoszláv Rádió és Televízió) újvidéki stúdiójának film és külföldi műsorszerkesztőségében. 1995 és 1996 között a Spektrum TV alapító tagja és a csatorna, valamint az HBO műsorbeszerzési managere, majd 1996 és 1998 között a Spektrum TV Magyarország műsorigazgatója. 1998 decemberétől a magyarországi Spektrum TV mellett a cseh és a szlovák Spektrum TV, valamint az HBO Magyarország műsorigazgatója. 2000 augusztusa és 2008 májusa között a Közép-kelet európai HBO műsorokért felelős regionális alelnöke (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax és Spektrum TV) 9 közép-kelet európai országban. 2008 májusától közel egy évig a közép-kelet európai HBO vezérigazgatójának programming tanácsadója. 2009 és 2011 között a Dokumentumfilmterv fejlesztési és értékesítési vezetője, a Havas Films Kft. társtulajdonosa. 2011-től egyéni vállalkozóként, filmbeszerzési tanácsadóként és tolmácsként dolgozott és lett a Magyar Nemzeti Filmalap dokumentumfilm-pályázatokat elbíráló olvasó-tanácsadója. Az AMC Networks International Central Europe-hoz a Modern Times Group MTG-től igazol át ahol 2012 óta a magyarországi Viasat 3 és Viasat 6 tévécsatornák műsorbeszerzéséért felelt.


Több száz állás a média és marketing világából