2010. július 01.

TV2: távozik Várdy

Távozik a TV2 vezérigazgatói posztjáról Várdy Zoltán. A társaság tájékoztatása szerint saját elhatározásából, közös megegyezéssel áll fel.

Távozik a TV2 vezérigazgatói posztjáról Várdy Zoltán. A társaság tájékoztatása szerint saját elhatározásából, közös megegyezéssel áll fel a vezérigazgatói székből. Három hónapig – a tulajdonos kérésének megfelelően – még posztján marad, aztán új kihívásokat keres. Az irányítása alatt eltelt évek történéseit pedig az utókor értékeli majd. Még nem tudni, ki lesz Várdy hivatali utóda.

Várdy legnagyobb újítása az volt, hogy – hátat fordítva az egy évtizeden át vallott, de hosszabb ideje csak a rangsor második helyére elegendő elképzelésnek – kimondta: közszolgálati vállalásoktól mentesített, tisztán kereskedelmi csatornává akarja alakítani a TV2-t. Ennek közforgalmú megjelenése lett a Szenvedélyünk a szórakoztatás szlogen. Csakhogy a vezérigazgató mási vállalása nem teljesült. Várdy hónapokkal később beszélt arról, hogy három év alatt piacvezetővé kívánja tenni az országos kereskedelmi csatornát. „Az idei az építkezés, 2009 a fejlesztés, 2010 pedig terveink szerint a piacvezetővé válás éve lesz” – nyilatkozta 2008 tavaszán, megjegyezve, hogy ehhez napi átlagban 30 százalék körülire kellene növelniük közönségarányukat. Márpedig piacvezetővé válást a nézettség mellett a bevétel és a profit alapján értette. Ez viszont máig nem valósult meg.

„A TV2-nél töltött nyolc év után saját elhatározásából távozik posztjáról a TV2 vezérigazgatója. Várdy Zoltán közös megegyezéssel válik meg munkakörétől, de a ProsiebenSat.1 csoport kérésének megfelelően 2010. október 1-jéig továbbra is ellátja feladatait” – tudatták most, közleményben, jelezve, Thomas Ebeling, ProSiebenSat.1 csoport vezérigazgatója sajnálatának adott hangot a lépés kapcsán, hozzátéve, „megértjük, hogy új kihívásokra vágyik” Várdy, aki az elmúlt három évben eredményesen kezelte a TV2-t is érintő gazdasági válságot, és új alapokra helyezte a cég működését.

Ennek következtében a TV2 a korábbinál jóval hatékonyabban működő szervezetté vált. A cégcsoport Közép- és Kelet-Európáért felelős igazgatójaként pedig megteremtette a román és a magyar csatornák közti összehangolt működés alapjait. Megköszönve Zoltán értékes hozzájárulását a ProSiebenSat.1 csoport eredményeihez, további sikeres szakmai pályafutást kívánok neki.”

„Úgy érzem, nyolc év után megérett az idő a váltásra, arra, hogy új fejezetet nyissak szakmai pályafutásomban. A ProSiebenSat.1 csoport kérésének megfelelően azonban október 1-jéig folytatom munkámat, hogy a cég új vezetőjének alaposan előkészített 2011-es terveket és remek őszi műsorstruktúrát tudjak átadni” – idézi a közlemény a távozás útjára lépő vezérigazgatót.

Emlékeztetnek arra: Várdy Zoltán 2002 óta dolgozik a TV2-nél, korábban, mint kereskedelmi igazgató, majd a csatorna korábbi tulajdonosa, az SBS európai kereskedelmi alelnöke volt. 2007-ben nevezték ki vezérigazgatónak, két évvel később pedig a cégcsoport közép– és kelet-európai regionális vezetője lett.