2020. január 20.

Tájékoztató napot tart a Nemzeti Filmintézet

Öt filmes hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, a részletekről február 6-án tájékoztató napot tart az intézmény - hangzott el hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Az ötödik alkalommal induló programon minden évben új szakmák is megjelennek, idén 12 foglalkozásra lehet pályázni, választható többek között a sminkes és a fodrász kisegítő képzés is. Március elejéig lehet jelentkezni az egyéves felnőttképzésre, amelyen a gyakorlati oktatás kerül előtérbe. A felvételt nyertek személyéről a döntőbizottság határoz - közölte Lányi Eszter, a Nemzeti Filmintézet képzési és innovációs igazgatója.

Mint elhangzott, az eddigi tapasztalatok alapján szakmánként 10-15 fő vehet részt a képzéseken. Hangsúlyosan szerepel az angol nyelvoktatás és a filmes szakmában fontos naprakész ismeretek átadása. Magyarországon jelentős szakemberhiány tapasztalható ezeken a területeken, a Filmintézet ezt kívánja orvosolni - írja az MTI.

Az oktatás szeptemberben kezdődik. Bővebb információ a www.filmesgyakornok.hu weboldalon található.

Németh Ottó távozik a Henkeltől

2020. február 13.

Új igazgatót neveztek ki a Henkel magyarországi Beauty Care üzletág lakossági területének irányítására. Szak Zsuzsanna 2020. február 1-től tölti be a pozíciót.