A cégcsoportot átszervezik, a vezetőségbe pedig két új tag kerül.

Március végével távozik a Central Médiacsoporttól Pintye László. Az indoklás szerint a televíziós üzletág novemberi értékesítésével megszűntek a munkaidejének jelentős részét alkotó vezérigazgatói feladatok, a sztárlapok (Story, Best) megújítása pedig befejeződött. A kiadó a közlés szerint - részben kapacitásoptimalizálási okból - úgy döntött, hogy Pintye László pozícióját megszünteti és a magazindivízió irányítását Lipták Tímeára bízza. Utóbbi szekember új pozíciójából adódóan csatlakozik a Vezetői Testülethez (VT) is. A VT-nek Vékási Andrea is a tagja lesz.

Fotó: Lipták Tímea

A Central Médiacsoport a tervek szerint az idei évben lezárja a tulajdonosváltást követően indult, a hatékonyság növelését célzó strukturális átalakításokat. A vállalat célja a közlés szerint az, hogy a kialakított portfólióval piacvezető pozícióban zárja az évet mind a print, mind a digitális médiatermékeket illetően.

Fotó: Vékási Andrea

Januártól a CM Sales Kft. vette át a kiadó korábbi kereskedelmi igazgatósága által ellátott értékesítési tevékenységet, míg a strukturális átalakítás következő lépéseként március 31-i hatállyal külön cégek keretében működik tovább a print és az online üzletág. A magazin- és háttérterületek a Central Médiacsoport Zrt., míg az online üzletág - az e-kereskedelmi portfólió kivételével - a Central Digitális Média Kft. keretein belül folytatják tevékenységüket.

Pintye László 21 éve dolgozott a vállalatnál, előbb újságíróként, szerkesztőként, később kutatóként, marketingesként és általános menedzserként. Hosszú éveken át irányította a kiadó teljes nyomtatott portfólióját, valamint látta el a Story TV stratégiai vezetését.

Lipták Tímea több mint tíz éve dolgozik a kiadónál; előbb marketingmenedzserként, majd lapigazgatóként vett részt termékindításokban, többek között a Marie Claire brand honosításában és az Elle magazin akvirálásában, valamint a glossy magazinokhoz kapcsolódó rendezvények és website-ok létrehozásában. A nemzetközi licensz magazinok és a Nők Lapja Évszakok portfólió-igazgatói feladatai mellett 2012-től a National Geographic magazin főszerkesztője, a Hearst Central Kft. – az Elle és Cosmopolitan brandek kiadójának - ügyvezetője és a Central Médiaakadémia felelős vezetője is.

Vékási Andrea 1998-ben szintén marketingmenedzserként csatlakozott a kiadó jogelődjéhez, 2002-től lapigazgatóként irányítja a kiadó több kiemelt heti- és havilapját, nevéhez fűződik számos Nők Lapja különszám (pl. Psziché, Ezotéria, Advent, Konyha) elindítása is. 2011 őszétől a Nők Lapja magazin főszerkesztői feladatait is ellátja.