A lépésre azt követően került sor, hogy az új tulajdonos szerkesztőbizottságot nevezett ki a lap élére.

Február 1-jétől közös megegyezéssel távozik Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője – adta hírül egy rövid közlemény a kiadvány honlapján.” Az idén 60 éves gazdasági hetilap, a brandhez tartozó egyéb kiadványok és a hozzátartozó portál napi munkája, valamint az elindított megújítása folyamat az elmúlt napokban felállított szerkesztőbizottság irányításával folytatódik” – teszik hozzá.

A régóta gondokkal küzdő kiadó két hónapja került Schmidt Mária tulajdonába, aki nemrég háromfős szerkesztőbizottságot nevezett ki a Figyelő élére. A lépés hivatalos indoklása a lap médiapiaci pozíciójának erősítése volt. „A bizottság értékeli a lap piaci helyzetét, javaslatokat dolgoz ki a nyomtatott és online verzió intellektuális, szerkezeti és vizuális megújítására, valamint felel az átalakítás sikeres megvalósításáért.”

A grémium összetétele – a bizottság elnöke a Századvég vezető elemzője, Lánczi Tamás, tagjai L. Simon László volt államtitkár és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója – kérdéseket vetett fel a lap függetlenségét illetően. Különösen azt követően, hogy L. Simon a Magyar Nemzetnek kinyilatkoztatta, nem független, hanem értékalapú újságot szeretnének csinálni. Hozzátette: ő nem is tud olyanról, hogy létezne pártsemleges lap ma Magyarországon.

Lambert Gábor a 24.hu-nak távozása kapcsán azt nyilatkozta: azért döntött így, mert nem értett egyet a lap jövőjével kapcsolatos elképzelésekkel és az újság jelenlegi piaci pozíciójával kapcsolatos nézetei is eltértek a Schmidt Mária érdekeltségei közé tartozó kiadó új vezetésétől.

A laptól már korábban távozott Brückner Gergely főmunkatárs és Jandó Zoltán újságíró is.

A 24.hu értesülései szerint az értékesítési és marketingigazgatói pozícióban is változás történt, Bánki Anita a Szerencsejáték Zrt-től érkezett a laphoz.

Új elnökségi tagok a DIMSZ-ben

9 órája

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség rendes évi közgyűlésén új elnökségi tagok megválasztására került sor, mivel három tisztségviselő megbízatása lejárt.

Sarlós Gábor az MPRSZ Örökös Tagja

2017. május 25.

Sarlós Gábort választotta újabb Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség Közgyűlése. A szakember jelenleg a University of Worcester-en oktat, korábban az MPRSZ alelnöke volt.