2015. június 18.

Távozik a Juventus Rádió vezére

A Facebookon jelentette be.

"Kedves Ismerőseim! A mai nappal, közös megegyezéssel távoztam a Juventus rádió vezérigazgatói pozíciójából" - írta ki Facebook-oldalára Door Tamás, a Juventus Rádió vezérigazgatója.

"Fantasztikus évek voltak ezek!!! A hallgatottság abszolút csúcsokat döntögetett, a bevételekre sem lehetett semmi panasz, rengeteg új kaput sikerült megnyitni, emeltük a cég értékét, nem álltunk be a sorba. Ügyesen vettük az akadályokat, mindig a piac előtt jártunk. Időben hangoltuk át az értékesítést, időben pozícionáltuk magunkat a promóciókra, időben pozícionáltuk magunkat Budapest rádiójaként. Elsőként szerződtünk a Waze-el, elsőként csináltunk 6 hónap időtartamú, budapesti kamionos promóciót. Elsőként építettünk full digitális és látványstúdiót, elsőként adtunk teljes élő koncertélményt a hallgatóknak, elsőként indítottunk videó alapú reggeli műsort. Lett volna még rengeteg feladat, de nem sajnálom, hogy véget ért ez az időszak. Én elértem amiért küzdöttem, a néha orkánszerű ellenszélben is átvezettem a Juventust rengeteg kihíváson: ezt a pénzügyi eredményeken és a hallgatottsági adatokon felül a számtalan díj és elismerés is mutatja amit az elmúlt 2-3 évben kaptunk. Igyekeztem a kereskedelmi szemléleten felül értéket is teremteni", folytatódott az elmúlt időszak értékelése a posztban.

Door Tamás 2013 januárjában került a rádió élére, Laczkó Endre távozása nyomán. A szakember 15 éve dolgozott a rádiós piacon, a Juventushoz 2011 júliusában érkezett, mint kereskedelmi igazgató. Korábban az InfoRádiónál, a Roxy Rádiónál és a Rise FM-nél töltött be hasonló pozíciókat.

A Kreatív úgy értesült, hogy helyére Hauk Zoltán érkezik. A lépés összefügghet azzal, hogy a site szerint június 22-től új tulajdonosa van a Juventus Rádiónak, a Tematik Kábel Kft.

Frissítés:

A Juventus Rádió közleményben erősítette meg a vezetőváltás tényét. Egyúttal a rádió tulajdonosváltását is bejelentették: 2015. június 15-én a Sláger TV, a Fishing & Hunting Channel, a Sportklub és a DOQ csatorna tulajdonosa, a Tematic Group Kft. – portfóliója bővítéseként – megvásárolta a Juventus rádiót az eddigi tulajdonos Ayudate Holding Kft-től.

A tulajdonosi változással egy időben közös megegyezéssel távozott Door Tamás mellett Kalácska Gábor programigazgató is.

Az új vezérigazgató, Hauk Zoltán elmondta, hogy a közeljövőben nem egyszerűen a programstruktúra változik majd, hanem újrapozicionálják a rádiót. Hauk véleménye szerint a rádiós hallgatottsági szokások megváltoztak: a fiatalok fokozottabban fogyasztanak online zenét, a változásokra pedig a rádiós piacnak is reagálnia kell. Az ügyfelek, a cégek kampányainak hatékonysága nagyban függ a médiafogyasztás aktivitásától, illetve a kampányok pozicionálástól, és az adott médium valamint komplementer reklámfelületeinek együttes használatától, így a rádióhoz kapcsolódó egyéb felületek brandingelése és megerősítése az egyik legfontosabb cél.