A Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója, Bánhegyi Zsófia március 31-én távozik a cégtől. Karrierjét a Magyar Turisztikai Ügynökség marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyetteseként folytatja április 3-tól.

Bánhegyi Zsófia 2012 nyarán csatlakozott a Magyar Telekom-csoporthoz, ahol a T-Systems Magyarország marketing- és kommunikációs igazgatójaként a nagyvállalati és államigazgatási ügyfeleket kiszolgáló, öt elődcégből létrejövő vállalat márkájának hazai felépítésén dolgozott, később a T-Systems menedzsmentjének tagja is lett. 2015. október elsején nevezték ki az új, integrált kommunikációs szervezet élére, amely a teljes cégcsoport kommunikációjáért felel. Utódjáról később dönt a cég vezetése.

A váltás kapcsán két villámkérdést tettünk fel Bánhegyi Zsófiának:

Öt évet töltöttél sikeres vezetőként a Magyar Telekom-csoportnál. Mi motivált a mostani váltásra?

A megkeresésre nehéz volt nemet mondani, hiszen marketingkommunikációs területtel foglalkozva az egyik legszebb márkával dolgozhatok a jövőben, Magyarországéval, illetve régióinkkal, városainkkal. Szeretném, ha csapatommal sikeresen támogatnánk fókuszált pozicionálással és összehangolt stratégiával, hogy az élesedő nemzetközi turisztikai versenyben hazánk nemcsak megállja a helyét, de kiemelkedően teljesítsen mind belföldön, mind külföldön.

Mit viszel magaddal a telco szektorból a turizmus világába?

Az elmúlt öt évben szerencsém volt a világ legdinamikusabban fejlődő iparágában dolgozni, amely elképesztő gyorsasággal, horizontálisan írja át a teljes gazdaság és társadalom működését. A Magyar Telekom-csoportnak és az Informatikai Vállalkozások Szövetségében végzett csapatmunkának is nagyon sokat köszönhetek, minden a rendelkezésemre állt ahhoz, hogy a fejlesszem tudásomat és kompetenciáimat, szemléletmódomat, és akarva-akaratlanul digital by default is lettem. Az itt megszerzett tapasztalatot szeretném továbbvinni, és lehetőség szerint beépíteni a Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs eszközrendszerébe.

 

A szakemberrel kinevezésekor, 2015-ben készített interjúnkat itt olvashatja.