2012. június 18.

Távozik a Magyar Telekomtól Király István

2013 elejével átalakul a telekommunikációs cég irányítási struktúrája, ennek esik áldozatul a marketing vezérigazgató-helyettesi pozíció.

2013 elejével átalakul a telekommunikációs cég irányítási struktúrája, ennek esik áldozatul a marketing vezérigazgató-helyettesi pozíció.

Közép- és hosszútávú stratégiai döntéseket hozott hétfői ülésén a Magyar Telekom Igazgatósága, melynek keretében új irányítási struktúráról döntöttek. A változások 2013. januárjával lépnek hatályba, és a cég azt várja azoktól, hogy jobban tudnak majd reagálni a piaci kihívásokra, az ügyféligények változására, és jobban ki tudják aknázni az üzleti lehetőségeket. Az új struktúrát ügyfélközpontúbbnak gondolják, ebben az önálló irányítási területek feladata lesz a három alapvető ügyfélszegmens (lakossági; kis- és középvállalati; nagyvállalati) kiszolgálása.

A változások részeként átalakul az értékesítési és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes pozíció, és a jövőben lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozícióként működik. Megszűnik a jelenlegi marketing vezérigazgató-helyettesi pozíció. Új, kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi pozíció jön létre az érintett ügyfélkört kiszolgáló terület irányítására. Emellett a  jelenlegi stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes felelősségi területe átalakul és a pozíció neve a jövőben üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes lesz. A felsővezetők száma ugyanakkor nem változik, továbbra is az elnök-vezérigazgató és nyolc vezérigazgató-helyettes alkotja a vállalat operatív vezetéséért felelős Ügyvezető Bizottságot. A további részletekről ősszel ad felvilágosítást a cég.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Király István marketing vezérigazgató-helyettes munkaviszonya 2012. június 30-án közös megegyezéssel megszűnik. Feladatait a szervezeti változások hatályba lépéséig Szabó Melinda lakossági szegmensmarketing igazgató látja el. Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes szintén közös megegyezéssel távozik a Magyar Telekomtól 2012. július 31-ével. Utódlásáról később születik döntés.


Több száz állás a média és marketing világából