2011. január 10.

Távozik a Time Out Budapest főszerkesztője

Bede Márton blogjában jelentette be, hogy felmond, ″a szerkesztőség nagy részével együtt″. A lap ettől még időben megjelenik a kiadó szerint.

Bede Márton a blogjában jelentette be, hogy felmond, ″a szerkesztőség nagy részével együtt″. Az újságíró többek között a fizetési fegyelmet hiányolja a lapot kiadó EMG-nél.

A Tumblr-en adta hírül Bede Márton, hogy 2010. december 31-vel felállt a Time Out Budapest főszerkesztői székéből, "a szerkesztőség nagy részével együtt". A lépést elsősorban az újságírók felé fennálló fizetési késedelmekkel indokolja. Másfelől nem szívesen adta volna tovább a nevét ahhoz sem, hogy a lap többször is késve jutott el az olvasókhoz.

Még pénteken szerettük volna megkérdezni az üggyel kapcsolatban a lapot kiadó Est Media Group (EMG) marketing és kommunikációs vezetőjét, ő ugyanakkor eddigi e-mail és telefonos megkeresésünkre nem reagált. Azt szerettük volna megtudni, hogyan hangzik a hivatalos verzió, s kik csinálják a továbbiakban a lapot.

A Kreatívnak Bodnár Dániel, a Time Out lapokért felelős kiadó ugyanakkor azt mondta: Bede bejegyzésének már a címe ("Time Out vége") is rosszhiszemű és megtévesztő, mivel a lap nem szűnik meg, s február első hetében a piacra kerül. A vezető tagadta, hogy a szerkesztőség többsége mondott volna fel, miközben ennek az ellenkezőjét hallani. Azt nem árulta el, kik készítik az új lapszámot.