2012. október 19.

Távozik az MTI vezérigazgatója

Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója január elsejével hagyná ott az állami hírcentrumot.

Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója január elsejével hagyná ott az állami hírcentrumot.

Ezt Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke is megerősítette, miután több internetes orgánumon (elsőként a hvg.hu-n) is kiszivárgott Belénessy várható távozása. Balogh azt nyilatkozta, hogy a távozás feltételeiről rövidesen megkezdődnek a tárgyalások a vezérigazgató és a kuratórium elnöke között.

Egy nemrég megjelent MTI hír szerint "Balogh csütörtökön kapta kézhez Belénessy Csaba levelét, amelyben jelezte, hogy 2013. január 1-jével, közös megegyezéssel elhagyná az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székét, majd - jelen szándéka szerint - nyugdíjba vonulna."

Az index.hu egyébként megkereste Belénessy-t, aki viszont nekik azt mondta, hogy nem vonul nyugdíjba, és reményei szerint a magánszektorban kamatoztathatja majd tudását a közmédiától való távozása után.

Belháború?

Belénessy Csaba egyes feltételezések szerint belefáradhatott a közmédia intézményei, az MTI és az MTVA közötti csatározásba. Pár napja helyettesét például biztonsági őrök vezették ki egy értekezletről a közmédia székházából.

Belénessy Csaba csaknem harminc évet töltött munkatársként és vezetőként a közmédia intézményeiben - a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna Tévében és a Magyar Távirati Irodában, de egy ideig a jobboldalhoz közelálló Lánchíd Rádió főszerkesztője is volt. Az MTI elnökévé alelnöki pozícióból léptették elő. Hivatalba lépésekor a 168 óra című hetilapnak azon véleményének adott hangot, hogy szerinte a közszolgálati újságíró nem lehet a kormány ellensége, és nem kérdőjelezheti meg a szabadon választott kabinet hatalmát.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

2 órája

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2020. november 26.

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.