2015. augusztus 10.

Távozik az MTVA vezérigazgatója

Benyújtotta lemondását dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Dr. Szabó László Zsolt döntését nem indokolta, de szakmai vélemények szerint a közmédia átstrukturálását követő nézettségcsökkenés állhat a háttérben.

A leköszönő vezérigazgató a Médiatanács elnökénél kezdeményezte munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszűntetését 2015. augusztus 15-i hatállyal. A Hír24 cikke szerint a nézettségvesztés állhat a lépés hátterében.

Szabó László Zsolt 2013 októberétől irányította megbízottként az MTVA-t, pozíciójában 2014. július 1-jével erősítette meg az NMHH elnöke.

A vezérigazgatói feladatokat augusztus 15-ig – az MTVA Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében – a vezérigazgató-helyettes, a nemrég kinevezett Vaszily Miklós látja el. Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének jogkörébe tartozik.

Facebookon megjelent közleményében az MTVA köszönetét fejezte ki a távozó vezérigazgatónak:

 

Az MTVA köszönetét fejezi ki dr. Szabó László Zsolt távozó vezérigazgatónak a közmédia szerkezetének és szervezetének megújításában végzett munkájáért. Dr. Szabó László Zsolt igazgatása alatt az MTVA megújította a közmédia több csatornáját, és új, önálló sportcsatornát is indított. Az M1 ez idő alatt vált hír- és aktuális csatornává, elindult a fiataloknak szóló Petőfi TV, a Duna TV vált a nemzeti főadóvá, az online felületeken pedig megújult a hirado.hu és a telesport.hu. Az MTVA szervezetében hatékonyabbá és átláthatóbbá vált. Az MTVA ötéves történetének egyik legsikeresebb időszaka volt az, amelyet dr. Szabó László Zsolt neve fémjelez.