2012. január 02.

Távozik az Origótól Novák Péter

A vezér-helyettes ugyanakkor szerepet kaphat az anyacég Magyar Telekom konvergens médiás projektjeiben.

A vezér-helyettes ugyanakkor szerepet kaphat az anyacég Magyar Telekom konvergens médiás projektjeiben.
Novák Péter

Közös megegyezéssel távozik az Origo Zrt.-től 2012 márciusával Novák Péter általános vezérigazgató-helyettes. A közlés szerint távozása összefügg a Magyar Telekom médiastratégiájának piaci körülményekhez igazodó változásával. Helyére nem neveznek ki új embert.

"Köszönöm az Origo Zrt. átalakításában elért közös eredményeket, amelyek az elkövetkező időkre is megalapozták a vállalat sikeres, fenntartható működését" - kommentálta a hírt Vaszily Miklós vezérigazgató.

"Péter a piac egyik legfelkészültebb szakembere és vezetője, értékelem az Origonál az elmúlt két évben elvégzett munkáját, és a jövőben a Telekom további, konvergens médiával összefüggő üzleti elképzeléseivel kapcsolatban számítok szakértelmére" – tette hozzá Pataki Róbert, az Origo Zrt igazgatótanácsának elnöke, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese.

Ennek alapján a szakember nem megy messze a vállalattól, mivel az Origo anyacége körül találhat új szerepre. Az együttműködés pontos részletei az elkövetkező hetekben kristályosodhatnak ki.

Novák Péter 2010 márciusában érkezett az Origóhoz, másfél hónappal Vaszily Miklós vezérigazgatói kinevezése után. Akkor a kirowskit hagyta ott tíz év után.

Tájékoztató napot tart a Nemzeti Filmintézet

5 órája

Öt filmes hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, a részletekről február 6-án tájékoztató napot tart az intézmény - hangzott el hétfőn az M1 aktuális csatornán.