2011. szeptember 29.

Távozik az [origo] éléről Weyer Balázs

Közös megegyezéssel megy, ahogyan Nádori Péter is. Mindketten október 1-jével távoznak.

Közös megegyezéssel megy, ahogyan Nádori Péter is. Mindketten október 1-jével távoznak. Hivatalos információ nincsen az utód(ok)ról, ám a HVG.hu szerint az indexes Gazda Albert érkezik az Origóhoz, azt azonban nem tudni, melyikük helyére.

Közös megegyezéssel távozik Weyer Balázs, az [origo] portál főszerkesztője. Ezzel egyidejűleg, szintén közös megegyezéssel megy a cégtől Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság főszerkesztője. Mindketten október 1-jével távoznak.

Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását előkészítő projekt tagjaként, 1997-ben kezdte meg a munkáját az [origo]-nál. Az alapító főszerkesztő Nádori Péter hosszabb kitérő után, 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer Balázs 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

"Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában" - kommentálta távozásukat Vaszily Miklós vezérigazgató. Hozzátette: a velük elindult megújulást kívánják folytatni, az új vezetők személyéről azonban még nincs döntés.

 

FRISSÍTÉS:

A hvg.hu értesülései szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol az Origóhoz, bár egyelőre nem tudni, kinek a helyét veszi majd át. A portál szerint Gazda az Index belső levelezésében is megerősítette a hírt.

Címkék: origo weyer balázs