2014. április 11.

Tematikus álláskereső a Facebookon

Szoftver választja ki, milyen állásajánlatot posztoljon a Jobinfo Facebook-oldalaira.

Mostantól 24 álláskategóriában gépi intelligencia listázza a legfrissebb hazai ajánlatokat a Facebookon. A Jobinfo.hu állásszemléző oldal által létrehozott megoldás segítségével az álláskeresők így újabb csatornán szemezgethetnek a legfrissebb kínálatból.

„A magyar lakosság közel fele tagja már a Facebooknak, és a KutatóCentrum friss adatai szerint tovább nőtt a munkahelyi használat is: a munkavállalóknak már csaknem harmada munkaidőben is rendszeres látogatója a Facebooknak” – nyilatkozta Kristók Balázs, a Jobinfo.hu vezetője. A szakember szerint mindez új lehetőséget teremt az álláskínálat terjesztésében is. „Az álláskeresők általában naponta egyszer megnézik állásszemléző oldalunk kínálatát, illetve a reggeli órákban elolvassák a testre szabott hírlevelet. Az idő nagy részét azonban ők is a Facebookon töltik, ezért úgy döntöttünk, hogy tematikus csatornákat hozunk létre számukra” – tette hozzá Kristók Balázs.

A Jobinfo.hu mostantól 24 főkategóriában – így például Adminisztratív és irodai, Gazdasági és pénzügyes vagy Fejlesztői és informatikus állások – listázza a hozzá beérkező friss ajánlatokat. A tesztjelleggel elindított tematikus állásoldalakon naponta 3-3 friss lehetőség jelenik meg, ezeket egy szoftver választja ki, számos szempontot figyelembe véve. „Az volt a célunk, hogy az adott kategóriában várhatóan legnagyobb érdeklődésre számot tartó ajánlatok jelenjenek meg. Nem akartuk az álláskeresők hírfolyamát elárasztani, így a hozzánk naponta beérkező, átlagosan mintegy 1000 ajánlatnak csak a töredéke érhető el itt” – tette hozzá Kristók Balázs.