2013. április 22.

Tisztújítás a piackutatóknál

Április 11-én tartotta közgyűlését a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ).

Április 11-én tartotta közgyűlését a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ).

2013-14-ben is Jakab Áron, a BellResearch partnerkapcsolati igazgatója lesz a PMSZ elnöke, miután az április 11-én tartott tisztújító közgyűlésen megerősítették pozíciójában. Az elnökséget mellette Barcza Enikő, a KutatóCentrum cégvezetője és Mészáros József, a Cognative ügyvezető igazgatója alkotja, ők szintén újráznak.

Székfoglalójában Jakab Áron hangsúlyozta a kutatói szakma integrálásának fontosságát, az aktív iparági képviselet és a pozitív kommunikáció jelentőségét, valamint a megrendelői és az ügynökségi oldal közös érdekeinek tudatosítását, ami mindenkitől elkötelezettséget, összetartást és aktív munkát kíván - áll a PMSZ közleményében.

Az elnökség tagjairól:

Jakab Áron közgazdász-szociológus, a BellResearch partnerkapcsolati igazgatója és alapító tulajdonosa. 2000 óta dolgozik a kutatásban; a BellResearch előtt internetes fejlesztési tanácsadó, majd a TNS Modus kutató munkatársa volt. 2007 decemberétől az elnökség tagja, 2008 októberétől ő tölti be az elnöki pozíciót.

Barcza Enikő 2000 óta dolgozik a piackutatás területén. 2003 óta foglalkozik online piackutatásokkal, először a MASMI Hungary kutatásszervezési osztályának vezetőjeként majd, a KutatóCentrum üzletág igazgatójaként, jelenleg cégvezetőjeként. Szakmai konferenciákon rendszeresen előad, az ESOMAR tagja.

Mészáros József pszichológus és közgazdász végzettséggel rendelkezik, a Cognative ügyvezető igazgatója. 19 éve van a szakmában, szakterületei a kulturális antropológia, a pszicholingvisztika és a CRM elemzések. 11 éve csatlakozott az ESOMAR-hoz, ahol 3 éve a szakma globális érdekképviseleti szervének magyarországi képviselője. Korábban a Szakmai Szervezetek Szövetségében, az EFAMRO-ban képviselte hazánkat, 8 éve a PMSZ elnökség tagja.