2012. április 06.

Továbbra is EASA-elnök Fazekas Ildikó

20 éves az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA), ennek apropóján tartottak konferenciát és közgyűlést.

20 éves az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA), ennek apropóján tartottak konferenciát és közgyűlést.
Fazekas Ildikó

Konferenciát tartott fennállásának 20. évfordulója alkalmából az európai önszabályozó szervezeteket tömörítő EASA. A rendezvényen részt vett a fogyasztóvédelmi kérdésekért is felelő uniós biztos, John Dalli is, aki a reklámpiaci önszabályozás fontossága és megerősítése mellett érvelt.

Az eseményt Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkára és az EASA újból megválasztott elnöke nyitotta meg, aki a reklám európai gazdasághoz való hozzájárulásáról beszélt, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy fontos a sebezhető fogyasztókat érő hatásokkal kapcsolatban a felelőségvállalás és az érzékenység.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ismét elnöknek választottak. Európai szinten a reklám önszabályozása mindinkább teret nyer, a jogalkotók számára komoly és elfogadható alternatívát jelent. Nagy öröm, hogy ebben a folyamatban elnökként részt vehetek" - mondta el.

Az eseményt Dominic Lyle, az európai kommunikációs ügynökségeket tömörítő EACA igazgatója zárta, aki az európai önszabályozás számára három célt jelölt ki: az ügy elismertségének és a támogatásának növelését mind európai, mind nemzeti szinten; a közvélemény jobb informálását az önszabályozó rendszerek működéséről és a szektort érintő konkrét vállalások integrálását a tágabb önszabályozási kérdéskörbe.