Elődje, dr. Szabó László Zsolt augusztus 15-ével távozott.

"Augusztus 16-tól Vaszily Miklós az MTVA megbízott vezérigazgatójaként dolgozik", szól a közmédia szűkszavú közleménye. A pozícióban Szabó László Zsoltot váltja, aki augusztus 15-i hatállyal távozott az MTVA éléről.  Ő 2013 októberétől irányította megbízottként az MTVA-t, pozíciójában 2014. július 1-jével erősítette meg az NMHH elnöke.

Vaszily MiklósNézze meg Vaszily Miklós teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Vaszily Miklós április közepén érkezett az MTVA-hoz, ahol operatív vezérigazgató-helyettes lett. Akkor a közmédia közlése szerint azt az elvárás fogalmazták meg vele szemben, hogy "az Alap pénzügyi, vagyongazdálkodási, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenysége hatékonyabbá, rugalmasabbá, gyorsabbá váljon, továbbá a gazdálkodás átláthatósága tovább javuljon".

Vaszily Miklós 1996-ban végzett a Budapesti Közgazdasági Egyetemen, 1997-ben pedig az ELTE jogi karán diplomázott. Eddigi pályafutása során leginkább online média és e-kereskedelmi felületeket működtető vállalatok irányításával foglalkozott. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, majd 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től e társaságok vezetése mellett a tulajdonos CEMP vezérigazgató-helyettesi tisztét és igazgatósági tagságát is betöltötte. 2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt, onnan hirtelen távozott, majd a Brands.hu élén töltött néhány hónapot.