2012. május 23.

Véglegesítették a magyar Telenor vezérhelyettesét

A Telenor műszaki vezérigazgató-helyettesi posztját júniustól Sepsi Zsolt immár nem csak ideiglenes vezetőként tölti be. Az elődje külföldre ment.

A Telenor műszaki vezérigazgató-helyettesi posztját júniustól Sepsi Zsolt immár nem csak ideiglenes vezetőként tölti be. Elődje, Huszlicska József Norvégiában, a Telenor Csoportnál folytatta pályafutását.

Sepsi Zsoltot nevezte ki a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettesnek. Huszlicska József távozását követően Sepsi Zsolt február 15. óta már a cég megbízott műszaki vezérigazgató-helyettese volt, ebben a pozíciójában véglesítették június 1-jei hatállyal.

Sepsi feladata lesz, hogy biztosítsa a Telenor közel 3,7 millió ügyfelet kiszolgáló mobilhálózatának, illetve a vállalat informatikai rendszereinek folyamatos fejlesztését és zökkenőmentes működését.

„Egyre több ügyfelünk használ már kizárólag mobileszközöket napi munkájához, így hatalmas kihívás, hogy a növekvő igényeket magas színvonalon, nagy biztonsággal kiszolgáljuk. Ehhez folyamatos fejlesztésekre van szükség egy gyorsan változó, nagyon dinamikus iparágban. Célom, hogy a Telenor hálózatának folyamatos fejlesztésével megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak” – mondta el a vezető, aki egyébként már 2003 óta dolgozik a Telenor telekommunikációs és IT hálózatainak fejlesztésén, illetve a megbízható működés biztosításán, 2009 óta rendszer- és szolgáltatásüzemeltetési igazgatói pozícióban. A Telenor előtt Sepsi Zsolt a Nokia rendszerteszt tanácsadója volt Finnországban, ezt megelőzően pedig a román áramszolgáltatónál illetve egy Szatmárnémetiben működő infokommunikációs cégnél töltött be vezető pozíciót.

Sepsi Zsolt 1995-ben a Temesvári Műszaki Egyetemen végzett; a diplomamunkájaként egy olyan robot fejlesztésében vett részt, amit ugyanebben az évben a hannoveri Robotika Világkiállításon is bemutattak. 2010-ben pénzügyi és marketing szakon EMBA fokozatot szerzett a Közép-Európai Egyetemen (CEU), Budapesten.

Címkék: telenor sepsi zsolt