2012. január 13.

Vezérigazgatóváltás az Invitel élén

Az új vezető január 9-től irányítja a távközlési céget. December végén lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesi kinevezés is történt.

Az új vezető január 9-től irányítja a távközlési céget. December végén lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesi kinevezés is történt.

Az Invitel bejelentése szerint David McGowan váltja a vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki egyúttal a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemondott.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyar Invitelnél, ahol a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása tartozott a feladatai közé.

A vállalat tájékoztatása alapján a zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében még Magyarországon marad és tanácsadóként segíti a vállalat munkáját.

David McGowan
David McGowan

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is – mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

“Büszke vagyok arra, hogy most, az iparágban zajló drámai változások és lehetőségek pillanatában csatlakozhatok a vállalathoz” – fogalmazott az új vezérigazgató. “Elődöm kiváló csapatot állított össze, akikkel közösen szeretnénk a vállalatot előre vinni” – tette hozzá.

Az Invitel elnöke, Craig Butcher a változás kapcsán köszönetét fejezte ki a vállalat és tulajdonosa, a Mid Europa nevében a korábbi vezetőnek. Hozzátette: "nagyon örülünk, hogy egy olyan szakembert sikerült találnunk, mint David. Korábbi tapasztalatai igen értékesek lesznek a cég számára a vállalati stratégia megvalósításában.”

Stephen Wright
Stephen Wright

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

„Az operatív vezetésben szerzett széles körű tapasztalatai, ügyfélorientált szemlélete, energikussága és határozottsága alkalmassá teszik Stephen-t arra, hogy betöltse azt az erős vezetői szerepet, amelyre a lakossági üzletág sikeres átalakításához szükség van” – mondta David McGowan. „Az Invitel küldetése, hogy növekedési tendenciát mutató üzletágat hozzon létre, amelynek legfőbb tevékenysége a széles sávú és szórakoztatóipari szolgáltatások nyújtása modern, nagy kapacitású infrastruktúrán” – tette hozzá.

Címkék: invitel