2018. február 19.

Vezetőváltás az Aon Magyarország élén

18 év után távozik az Aon Magyarországtól Veres Rita cégvezető, aki 5 évig vezette a HR tanácsadási részleget.

Uzsák Éva Virág

Helyét Uzsák Éva Virág veszi át, aki 12 éve dolgozik a cégnél. Korábban üzletfejlesztési vezető, 5 éve a cég innovációs motorja és PR vezetője, és most az első olyan cégvezető lesz az Aon Magyarország HR tanácsadási részlegének élén, aki kisgyermekes anyaként tölti be ezt a szerepkört.

„Megtiszteltetés, és egyben izgalmas kihívás az Aon Magyarország HR tanácsadási részlegének részének élére állni. Mindig az motivált igazán, amikor új dolgokkal volt lehetőségünk kísérletezni, és ötleteinkkel nemcsak itthon, de a nemzetközi színtéren is hatást tudtunk elérni, akár mozgalmakat indítani. Az Aon globális szervezetében is a megújulás központjának tekintenek bennünket. Vezetőként az a legfontosabb számomra, hogy még jobban megmutassuk azt a csapatot, akik a magyar és nemzetközi sikerek mögött állnak, és kísérletezni fogok a jövő szervezeti módszereivel csapatunkon belül is. Az új típusú munkavégzési formák szükségességét én magam is maximálisan érzem, hiszen 2.5 éves kislányom megszületése után én is tapasztaltam, mennyire fontosak a rugalmas keretek. Hiszek abban, hogy nem kell egy nőnek választani a szakmai kiteljesedés és a család között, de ahhoz, hogy ez Magyarországon sokak számára így legyen, még tennünk kell szemléletformálás, és vállalati keretek területén is. Számomra mindig élmény volt dolgozni, és ezt szeretem anyaként is megélni" – mondta Uzsák Éva Virág.

Az Aon Magyarország csapata 2018-ban is meghirdeti olyan nagy sikerű, úttörő kezdeményezéseit, mint a Legjobb Munkahely Program, a HR Fest, és idén megújult formában újra elindítja a munka világát felrázó World of Work Moonshot 24 órás ötletversenyt is. A napokban sikerrel zárult #dolgozniélmény kutatást a magyar csapat vezetésével viszik tovább Európában, Ázsiában és Amerikában is - írják.

A stafétabotot átadó Veres Rita 2001-ben gyakornokként került a nemzetközi HR tanácsadó céghez, és számos területen dolgozott, tanácsadóként, közép-kelet-európai projektvezetőként, illetve európai szakmai vezetőként, mielőtt a magyar cég vezetője lett. 2015-ben az év női vezetőjévé választották, 2016-tól az amerikai Singularity University budapesti nagykövete is.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.