2010. október 08.

Vezetőváltás az Ipsos élén

Géczi Tamás váltja Gulyás Jánost az Ipsos Zrt. élén.

2010. október 1-jétől új vezérigazgató került az Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt. élére. Géczi Tamás korábban az Ipsos reklámkutatással foglalkozó üzletágának (ASI) közép-kelet-európai, közel-keleti és afrikai régióját vezette. Géczi Tamás 2009 júliusa óta az Ipsos reklámkutatási üzletágának regionális fejlesztéséért, valamint a régió egyes irodáiban működő ASI teamek irányításáért volt felelős. A pozíció ugyan a prágai régiós központhoz kapcsolódott, de természetesen a munkakör specialitásából adódóan a régióhoz tartozó irodákban - így a budapesti irodában - folyó tevékenységre is kellő rálátást biztosított.

Géczi Tamás 1991-ben a Modus Kft.-ben kezdte piackutató pályafutását. 1995-ben az ő vezetésével alakult meg a Macro International magyarországi irodája, majd a cég kelet-európai igazgatója lett. 1999 elejétől a Millward Brownnál folytatta munkáját, ahol a cég kelet-európai expanzióját vezette a magyar, cseh, lengyel, orosz, román és török piacon. 2002-2003-ban a Millward Brown Germany ügyvezetőjeként a vállalat átszervezését, a cég német nyelvterületen végzett üzleti tevékenységét irányította. 2004-től ismét regionális pozíciót vállalt: a Millward Brown kelet-európai és a közel-keleti irodáinak regionális igazgatója lett. E mellett a cég kontinentális európai szervezetének "Operations" részleget is vezette.

Gulyás János 2008. március 1-jén csatlakozott az akkor még Szonda Ipsos nevet viselő cég menedzsmentjéhez. Előtte a kommunikációs szakmában dolgozott Magyarországon és külföldön, vezető pozíciókban, és ebbe az iparágba is tér vissza.

Gulyás János november elejéig részt vesz az átadás-átvétel folyamatában. Az Ipsos Zrt. közleménye szerint a távozó szakember "biztos benne, hogy a jövőben is szoros szakmai kapcsolatban marad az Ipsos-szal, hiszen egy nagyszerű céget és különlegesen jó (szak)embereket ismert meg itt. Meggyőződése, hogy Géczi Tamás személyében kiválóan felkészült, a feladatra minden tekintetben messzemenően alkalmas vezető került a magyarországi iroda élére."

Géczi Tamás új pozíciójával kapcsolatban elmondta, a feladat azért vonzó számára, mert az Ipsos a magyar piacon egyedülállóan komplex szolgáltatási portfolióval és ügyfélkörrel rendelkezik, ezért a cég vezetése hasonlóan összetett kihívást támaszt a menedzsmenttel szemben, különösen a jelenlegi üzleti környezetben. Másrészt bízik abban, hogy nemzetközi tapasztalatai kellőképpen segítik majd a helyi üzletfejlesztés és innováció megvalósításában.

 

Címkék: ipsos piackutatás

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2 napja

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.