2010. augusztus 30.

Világgazdaság: összevon a Springer

Összevonja a Világgazdaságot kiadó Zöld Újság Zrt. kiadóvezetői és főszerkesztői pozícióját az Axel Springer kiadó, a volt főszerkesztő marad a lapnál

Összevonja a Világgazdaságot kiadó Zöld Újság Zrt. kiadóvezetői és főszerkesztői pozícióját az Axel Springer kiadó, a volt főszerkesztő marad a lapnál.

Balasi Tamás kiadóvezető látja el holnaptól mindkét tisztséget. Feladata a print és az online, valamint a szerkesztőségi és az üzleti tevékenység összefésülése lesz. A kiadó közlése szerint „a médiapiaci folyamatoknak megfelelően” léptek.

A lap irányítását 2007 elején vette át az addigi főszerkesztő-helyettes, Kocsi Ilona; abban a negyedévben 13 és fél ezret adtak el az újságból egy átlagos napon – mostanra ez a szám 10 éd fél ezer alá csökkent. Az eddigi főszerkesztő a továbbiakban főmunkatársként többek között az üzleti kiadványok szerkesztésében működik közre.

A Zöld Újság Zrt. adja ki a Világgazdaság mellett a Harvard Business Review-t és a Manager Magazint is.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

9 órája

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.