2010. december 16.

Zuckerberg az év embere

Mark Zuckerberg Facebook-guru lett az év embere az amerikai Time magazin szavazásán. Az őt követő boly meglehetősen heterogén.

Mark Zuckerberg Facebook-guru lett az év embere az amerikai Time magazin szavazásán. Az őt követő boly meglehetősen heterogén.

A következő pár hlyen akad neokonzervatív tengerentúli pártkezdemény, vitatott afgán politikai veterán, óvadék ellenében pár napja szabadlábra került kiszivárogtató-bajnok és több tucat chilei bányász.

Félmilliárd ember összekötéséért, a köztük lévő társadalmi kapcsolatok feltérképezéséért, egy új információcsere-rendszer megteremtéséért és életünk megváltoztatásáért nyerte el a címet Mark Elliot Zuckerberg. Ennél valamivel szofisztikáltabb értékelést kapott a második helyezett, Sarah Palin bukott alelnök-jelölt Tea Party-ja.

„Az a meglepő a TeaParty mozgalomban, hogy hány szakértőt lepett meg. Az Egyesült Államok mindig is az olyan népes csoportok otthona volt, amelyek azt gondolták, hogy a kormányzat túl nagy és túl sokat költ. Miért ne lázadnának fel ezek az embrek, amikor a hatalmas szövetségi deficit látszólag egyik napról a másikra megháromszorozódott?” – kérdezik a szerkesztők. A negyedik hely Julian Assange Wikileaks-alapítóé. Őt a több hetes küzdelem utánkiszabadított chilei bányászok követik.

Igazságot az Y generációnak!

16 órája

Átlagosan két évente váltanak munkahelyet, nem kifejezetten lojálisak, viszont elképesztő a tudásvágyuk: ez az Y generáció, akiket nem sok pozitív bírálat ért az elmúlt évek során.