2016. június 17.

Óhidi Zsuzsanna az IAB Médiaszekciójának élén

A szakembert négy jelölt közül választották meg a tagok. Elődje, Rónai Balázs, a Mediaworks vezérigazgatója öt év után köszönt le szakmai elfoglaltságai miatt.

A Médiaszekció a 2009. évi megalakulása óta működteti a Negyedéves Online Reklámpiaci Indexet (NORI), mely részletes összpiaci információkat biztosít az abban résztvevő cégek számára a hazai digitális reklámköltések negyedéves alakulásáról.

A hazai digitális médiapiacot lefedő szekció emellett további szakmai kérdésekkel is foglalkozik, mint például a jogi és technológiai környezet alakulása, a kihívásoknak való megfelelés lehetőségei. A következő időszakban Óhidi Zsuzsanna a szekció aktívabb digitális médiapiaci platformmá fejlesztését tűzte ki céljául, ahol lehetőség szerint minden – az adatszolgáltatást is vállaló – hazai digitális kiadó aktívan képviselteti magát.

Megtisztelő, hogy rám esett a Médiaszekció választása. A bizalmat friss gondolatokkal és látásmóddal, a vezetői munkára fordított kellő mennyiségű idővel igyekszem megszolgálni. Az IAB a hazai reklámipar egyik legfelkészültebb és legprofibb szakmai szervezete volt eddig is, s látva, tapasztalva a digitális világ változásának, fejlődésének tempóját biztos vagyok benne, hogy hatékony működése a jövőben egyre fontosabb lesz. A szakmai érdekképviselet mellett az IAB iránymutató, edukáló, és szükség esetén egységesítő tevékenysége sokat tehet hozzá ahhoz, hogy a digitális iparban rejlő lehetőségeket a lehető legjobban használhassuk ki – és ahol ez szakmailag indokolt, a médiaszereplők egyeztessenek, vitázzanak, közösen keressenek megoldásokat

– mondta a döntést követően a szakember.

Óhidi Zsuzsanna 2014 óta ügyvezetője, 2011 óta kereskedelmi igazgatója a Marquard Media Magyarországnak. 2003-ban kezdett a cégnél, előbb hirdetési igazgatói, később lapigazgatói szerepet vállalt.

Diplomáit a szombathelyi tanárképző főiskolán, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem Menedzseriskoláján szerezte. Civilben amatőr hosszútávfutó, Európa nagyvárosait járja, amikor mindezekre időt tud szakítani gyermeke és családja mellett.

Óhidi Zsuzsanna

 

Nézze meg Óhidi Zsuzsanna teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A Népszavához igazolt M. László Ferenc

2020. augusztus 18.

A Magyar Narancs online vezető szerkesztőjének, aki egy időben a Médiapiac főszerkesztője is volt, már meg is jelent írása a napilapban.