Több kategóriát is vizsgált a magazin, a média mellett a közélet, a kultúra és az üzleti élet legbefolyásosabb nőit is számba vették.

A legbefolyásosabb nőket rangsorolja áprilisi számában a Forbes négy kategóriában. Az üzleti szférában az OTP volt marketing- és értékesítési ügyvezető igazgatója, Balogh Gabriella lett az első, aki jelenleg Spéder Zoltán médiabirodalmának meghatározó vezetője. A média kategóriában Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója lett az első, a kultúra területén pedig a Vígszínházat irányító Eszenyi Enikő nyert. A magyar közélet legbefolyásosabb asszonya a miniszterelnök felesége, Lévai Anikó lett.

Az üzleti szféra legbefolyásosabbjai:

1. Balogh Gabriella

2. Beke Zsuzsa (Richter Gedeon, kormányzati kapcsolatok- és kommunikációs igazgató)

3. Fábián Ágnes (Henkel Magyarország, ügyvezető igazgató)

Mellettük helyet kapott a listán a Google magyar vállalatát irányító Heal Edina vagy Pogány Éda, aki fenntarthatósági kommunikációs igazgatóként dolgozik a svájci központú Coca Cola Hellenic kötelékében. Ezen a listán szerepel két híresség is: Stahl Judit és Rubint Réka.

A közéleti lista:

1. Lévai Anikó

2. Szemerkényi Réka (amerikai nagykövet)

3. Karas Mónika (NMHH, elnök)

A legbefolyásosabb nők listáján szerepel Vida Ildikó (NAV, elnök), Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai úttörője, Schmidt Mária (Terror Háza Múzeum, főigazgató) és Móra Veronika (Ökotárs Alapítvány, igazgató).

A média legbefolyásosabbjai:

1. Vidus Gabriella (RTL Klub, kereskedelmi igazgató)

Vidus Gabriella

 

Nézze meg Vidus Gabriella teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

2. Király Mária (RingierAxelSpringer, operatív igazgató)

Király Mária

 

 

Nézze meg Király Mária teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

3. Vékási Andrea (Nők Lapja, főszerkesztő-lapigazgató)

Helyet kapott a listán az Egyenes beszéd házigazdája, Kálmán Olga, a TV2 társtulajdonosa és vezérigazgató-helyettese, Yvonne Dederick, a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien és Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője is.

A kulturális szektor listája:

1. Eszenyi Enikő (Vígszínház, igazgató)

2. Havas Ágnes (Nemzeti Filmalap, vezérigazgató)

3. Vigh Andrea (Zeneakadémia, rektor)

A rangsorban megtalálható Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és Pataki Ági filmproducer is.

 

MÓDSZERTAN

Tíz újságíró két hónap alatt 130, Magyarországon hatással bíró jelöltet vizsgált meg. Itt dolgozó külföldiek és kizárólag külföldön dolgozó magyarok ebbe a merítésbe nem kerültek bele. Ezután adatokat gyűjtöttek a jelölt pozíciójáról, az általa irányított alkalmazottak számáról, a rendelkezésére álló büdzséről, az adott cég méretéről, üzleti eredményeiről; nem üzletemberek esetében pedig az általa elért emberek számáról (pl. közönség, nézők, olvasók, Facebook-követők). Az első szűkítés után nagyjából 70 név maradt, róluk háttérbeszélgetések révén tudtak meg többet, főleg kapcsolati hálójuk méretéről és arról, hogy milyen mértékben tekinthetők véleményvezérnek. Végül a Forbes stábja ezek ismeretében egyenként szavazott a jelöltekről 1-10-ig adható pontszámmal, amivel a végső lista és annak sorrendje kialakult.