2011. november 21.

Ügyfélkapcsolati igazgatót igazolt a Next Wave

A szakember korábban a Republic Group munkatársa volt.

A szakember korábban a Republic Group munkatársa volt.

November közepétől Fáy Borbála a Next Wave Europe ügyfélkapcsolati igazgatója, ahol az account csapat szakmai vezetése, az integrált kampányok stratégiai előkészítése és a napi operatív feladatok kezelése a fő feladata.

A szakember 2009 és 2011 között a Republic Group account managere volt, majd ügyfélkapcsolati vezetőként dolgozott a cégnél, ahová - egy japán tanulmányi kitérőt megelőzően - a Carbon Grouptól érkezett. A Republicnál a GSK és az UniCredit tartozott kiemelt ügyfelei közé.

"Szerintem ejött az az idő, amikor a kampányoknak nem ATL központúan kell integráltnak lenni, hanem social központúan - és itt korántsem csak a Facebookra gondolok. A Next Wave Europe csapatában látom leginkább ezt az új fókuszt a hazai ügynökségek között" - indokolta választását Fáy Borbála.

Címkék: next wave

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

9 órája

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.