2012. május 23.

Új belföldi kereskedelmi igazgató a Ságánál

Négy szakterület, a marketing, a trade marketing, a termékfejlesztés és az értékesítés is a nemrég kinevezett vezetőhöz került.

Új vezetői pozíciót hoztak létre a Sága Foods Zrt.-nél. Az ezt betöltő szakember négy szakterületettel, a marketinggel, a trade marketinggel, a termékfejlesztéssel és az értékesítéssel foglalkozik.

Az újonnan létrehozott belföldi kereskedelmi igazgatói posztot a 37 esztendős Hidegh Sándor tölti be, aki pályafutása alatt kizárólag FMCG, azon belül hazai és nemzetközi - induló, illetve több mint 100 éves múltú - cégeknél egyaránt tevékenykedett, és szakmai tapasztalatot szerzett családi, illetve multinacionális vállalatirányítási szemléletű vállalatoknál is.

Hidegh Sándor célkitűzése, hogy a jövőben kereskedelmi oldalról a fogyasztói és a partneri igényekre minél gyorsabban és hatékonyabban tudjon a Sága reagálni. „Fő feladatom, hogy az újonnan létrehozott kereskedelmi igazgatói poszt segítségével hatékonyan összefogjam és működtessem a marketing, trade marketing, termékfejlesztés és értékesítési területeket. A jövőben a fogyasztóink, partnereink felé professzionálisan kell képviselnünk értékeinket, előnyeinket, amelyek megkülönböztetnek minket a piac többi szereplőjétől. Legyen ez a saját takarmánnyal etetett, vállalatunk által nevelt pulykák révén biztosított kiváló hazai pulykahús, vagy a nemzetközi sztenderdek által garantált és nyomon követhető minőség, a termékeink piaci pozíciója, vagy éppen a csomagolásunk” – mondta el Hidegh Sándor a kinevezésével kapcsolatban.

Az új vezető tanulmányait a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán menedzsment, majd a szolnoki Kereskedelmi és Gazdasági Főiskolán közgazdász szakon folytatta Szakmai pályafutását a Sió-Eckes Magyarország Kft.-nél kezdte 1997-ben üzletkötőként. Később key account managerként feladata a nemzetközi vevőkkel való kapcsolattartás volt, szoros együttműködésben az üzletkötői csapattal. 2002-től a Findus Hungária Kft. trade managere lett, ahol közreműködött a prémium fagyasztott készételek szegmensének és a cég sales-marketing tevékenységének kiépítésében, a teljes hazai piacon.

Később a Colgate-Palmolive Magyarország Kft.-nél, multinacionális környezetben, vezetőként teljes körű felelősséggel koordinálta a hazai, majd a nemzetközi láncokért felelős értékesítési csapatot. 2008-tól a Meggle Hungary Kft. country managereként a magyar leányvállalatot vezette. Feladata a német anyavállalat képviselete volt a márkás és sajátmárkás termékcsoportokon keresztül kiskereskedelmi, nagykereskedelmi, HoReCa és B2B területeken.

Hidegh Sándor nős, egy kisfiú édesapja.

Címkék: sága foods fmcg