2012. szeptember 11.

Új elnök a HEROE élén

A hat év után leköszönő Dr. Radetzky Andrást tiszteletbeli elnöknek nevezték ki.

A hat év után leköszönő Dr. Radetzky Andrást tiszteletbeli elnöknek nevezték ki.

Égető Gyula, a hódmezővásárhelyi Rádió 7 tulajdonos-ügyvezetője váltja Dr. Radetzky Andrást a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (HEROE) élén, közölte az egyesület tisztújító közgyűlését követően.

Égető Gyula egyedüli jelöltként vállalta a feladatot. Mint elmondta: tovább erősítené a HEROE érdekvédelmi szerepét, emellett nagy hangsúlyt fektetne a rádiós szakmai feladatokra, a helyi rádiók reklámpiaci közös fellépésére és a kommunikáció erősítésére. Célként fogalmazta meg a helyi rádió, mint márka építését is.

Az új elnökséget Bozsó István (Aktív Rádió, Szolnok), Balogh Béla (Sunshine Rádió, Nyíregyháza), Herendi Gábor (Méz Rádió, Veszprém), Pálfalvi Gábor (Rádió Szombathely, Szombathely), Laczkó Endre (Juventus Rádió, Budapest) és Németh István (Korona Rádió, Kalocsa) alkotja.

A közgyűlés alkalmával a tagság négy újabb rádióval bővült, így a HEROE immár 54 tagot számlálhat. Az esemény délelőttjén a rádiók vezetői többek között Dr. Auer Jánost, a Médiatanács tagját, valamint Dr. Andrássy Györgyöt, az NMHH főosztályvezetőjét hallgatták meg a helyi rádiókat érintő frekvencia-pályázatok ügyében.

A leköszönő Radetzky András 2006 és 2012 között vezette az egyesületet. Az ezen idő alatt végzett munka elismeréseként a közgyűlés tiszteletbeli elnöki címet adományozott a szakembernek.