2013. december 06.

Új elnök a PR Szövetség élén

A tízfős elnökségben hatan új emberek.

A tízfős elnökségben hatan új emberek.
Lakatos Zsófia

Lakatos Zsófia, a Hill+Knowlton Strategies ügyvezető igazgatója váltja Dr. Szeles Pétert a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnöki székében. A közgyűlés döntése nyomán kialakult tízfős elnökség tagjai közül mindössze négyen töltöttek be funkciót a korábbi ciklusban is, hatan pedig teljesen újak.

Szeles Péter 8 évet töltött egyhuzamban az érdekvédelmi szervezet élén. Korábban, 1991 és 1997 között szintén elnöki tisztet töltött be, így összesen 15 éven keresztül irányította az MPRSZ munkáját. Nevéhez fűződik többek között a PR Nyári Egyetem és a Sándor Imre szakmai díj létrehozása.

A most három évre megválasztott Lakatos Zsófia 8 éve vesz részt a szövetség munkájában, az előző két ciklusban alelnökként. Szakmai programjában kiemelt szerepet szán a tagozatoknak, a Jogi és Etikai Bizottságnak, a szakmai képzéseknek, valamint a szakmai díjaknak és elismeréseknek. "Fontosnak tartom, hogy a Magyar Public Relations Szövetség egy nyitott és befogadó szervezet legyen, amelynek működését a szakmai szereplők együtt alakítják és véleményezik" – mondta el.

Az MPRSZ közgyűlése alelnökké választotta Petrányi-Széll Andrást, a PS:PRovocative társtulajdonosát, Mayer Zsoltot, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatóját és Radácsi Pált, a Multeam360 ügyvezetőjét. Korábban is tisztséget viselő elnökségi tag Dr. Sós Péter János, a B. Swan ügyvezetője és Kincses Péter, a Double Decker pr-ügynökség ügyvezetője. Az új tagok Radácsi Pál alelnökön kívül Szőke Katalin, a Kassák Múzeum kommunikációs vezetője, R. Kovács Dániel, a Front Page Communications társtulajdonosa, Siska Mátyás, a Merlin Communications igazgatója, Dr. Lakatos-Báldy Zsuzsanna, a BGF főiskola docense és Sasvári Tamás, az IDS Communications ügyvezetője.

A Felügyelő Bizottság elnöke Durkó Sándor maradt, tagjai Varga Zsolt, Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója és Fekete Zsanett, az Electrolux pr-menedzsere. A Jogi és Etikai Bizottság elnöke Dr. Buday-Sántha Andrea maradt. Tagjai Dr. Nagy Marianna, Gyulai Rozália, Szitás Katalin, Dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika, Dr. Berencsi György és Böhm Kornél.