2013. május 28.

Új elnökséget választott az IAB Europe

Görög szakember irányítja elnökként a digitális szakmai szervezetet az elkövetkező két évben.

Görög szakember irányítja elnökként a digitális szakmai szervezetet az elkövetkező két évben.

Új vezetőket választott az IAB Europe közgyűlése, melyet Barcelonában, az Interact keretében tartottak a múlt héten. Ennek nyomán az elkövetkező két évben Constantine Kamaras, az IAB Greece elnökségi tagja irányítja elnökként a szervezetet. Az alelnöki tisztséget az újabb kétéves ciklusban Stéphanie Hospital (Orange Digital) tölti be. Az ügyvezetést Didier Ongena (Microsoft Advertising), Fabiano Lazzarini (IAB Italy) és Thomas Schauf (IAB Germany) alkotja mellettük.

Az előző ciklus után ismét az elnökség tagja lett Thomas Duhr (United Internet Media), Patrick Marck (IAB Belgium), Guy Phillipson (IAB UK), Mike Read (comScore Europe) és Antonio Traugott (IAB Spain). A nemzeti IAB-k vezetéséből Ioana Anescu (IAB Romania), Neslihan Mesutoglu (IAB Turkey) és Wlodzimierz Schmidt (IAB Poland) érkezett a testületbe. Vállalati tagként Anne Goodman (BBC Worldwide), Ben Humphry (nugg.ad), Janneke Niessen (Publicitas), Marc Panic (GroupM) és Estelle Werth (Criteo) csatlakozott az elnökséghez.

Somogyi Endre, az IAB Hungary ügyvezető igazgatója, aki az elmúlt két évben az IAB Europe elnökségi tagjaként tevékenykedett, ezúttal nem jelöltette magát. A szakember az európai szervezet elnökségében a régiós országok képviseletével foglalkozott. Ez utóbbi feladatot a lengyel és a román kollégák vették át tőle.

"Erős képviseletet kapott az elnökségben Közép- és Délkelet-Európa, beleértve Törökországot is. Ez annak az értéknek és növekedésnek az elismerése, amelyet e régió digitális piaca mutat. Arra szintén figyelemmel voltunk, hogy a nemek aránya is kiegyensúlyozott legyen a vezetőségben, már csak azért is, mert ez jelentős előnyöket hordoz magában. Egyszerűen a 21. században üzleti értelemben is ez a logikus" - mondta el Kimon Zorbas, az IAB Europe ügyvezető igazgatója.