2016. július 01.

Új ember a nol.hu élén

Saját kérésére távozott az eddigi vezető a Népszabadság még idén megújuló és külön szerkesztőséggé alakuló digitális felületének éléről.

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának részeként a nyomtatott lap után 2016-ban megújul, és önálló szerkesztőséget kap a Népszabadság digitális felülete, a nol.hu. Július 1-jével Bordás Gábor irányítja a vezető közéleti márka online szerkesztőségét, feladata továbbá első körben a nol.hu megújításához szükséges újságíró gárda felállítása – áll a Mediaworks közleményében.

A 38 éves szakember másfél évtizedes szakmai tapasztalattal, felelős szerkesztőként érkezik a nol.hu-hoz: 2001-től 2014-ig az Origónál dolgozott, ahol újságíróként, rovatvezetőként, majd – 2012-től – felelős szerkesztőként tevékenykedett. Nevéhez fűződnek olyan sikerek, mint a 2010-es labdarúgó-világbajnokság, vagy a 2012-es olimpia alatt az általa vezetett sportrovat érte el a legjobb látogatottsági eredményt a magyar piacon. Bordás az utóbbi két évben a Vs.hu felelős szerkesztője és a magazinrovat vezetője volt, emellett részt vett több projektfejlesztésben

 

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának első lépéseként a piacvezető, legnagyobb példányszámú közéleti nyomtatott napilap 2016. május 28-án külsejében és tartalmában is megújult. A Népszabadság programjának ugyanakkor kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása és a digitális jelenlét markáns növelése. Ennek részeként a nol.hu – amelynek önálló szerkesztőségéhez már júniusban csatlakozott az index.hu-tól érkező Spirk József – hamarosan további újságírók szerződtetését jelenti be.

Bordás Gábor magasan kvalifikált, jelentős tapasztalattal bíró, számos digitális területen sikeresen bizonyított vezető, akinek feladata, hogy – a lap alapértékeinek megtartása mellett – kialakítsa a nol.hu új, modern arculatát, továbbá erősítse és növelje a sokat idézett portál piaci pozícióját – hangsúlyozza a közleményben Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője. Jelezték azt is: Komáromi Gergely másfél évig vezette a Népszabadság Online-t, és július 1-jével saját kérésére távozik posztjáról.