2016. július 01.

Új ember a nol.hu élén

Saját kérésére távozott az eddigi vezető a Népszabadság még idén megújuló és külön szerkesztőséggé alakuló digitális felületének éléről.

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának részeként a nyomtatott lap után 2016-ban megújul, és önálló szerkesztőséget kap a Népszabadság digitális felülete, a nol.hu. Július 1-jével Bordás Gábor irányítja a vezető közéleti márka online szerkesztőségét, feladata továbbá első körben a nol.hu megújításához szükséges újságíró gárda felállítása – áll a Mediaworks közleményében.

A 38 éves szakember másfél évtizedes szakmai tapasztalattal, felelős szerkesztőként érkezik a nol.hu-hoz: 2001-től 2014-ig az Origónál dolgozott, ahol újságíróként, rovatvezetőként, majd – 2012-től – felelős szerkesztőként tevékenykedett. Nevéhez fűződnek olyan sikerek, mint a 2010-es labdarúgó-világbajnokság, vagy a 2012-es olimpia alatt az általa vezetett sportrovat érte el a legjobb látogatottsági eredményt a magyar piacon. Bordás az utóbbi két évben a Vs.hu felelős szerkesztője és a magazinrovat vezetője volt, emellett részt vett több projektfejlesztésben

 

A Népszabadság 2020-ig tartó innovációs stratégiájának első lépéseként a piacvezető, legnagyobb példányszámú közéleti nyomtatott napilap 2016. május 28-án külsejében és tartalmában is megújult. A Népszabadság programjának ugyanakkor kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása és a digitális jelenlét markáns növelése. Ennek részeként a nol.hu – amelynek önálló szerkesztőségéhez már júniusban csatlakozott az index.hu-tól érkező Spirk József – hamarosan további újságírók szerződtetését jelenti be.

Bordás Gábor magasan kvalifikált, jelentős tapasztalattal bíró, számos digitális területen sikeresen bizonyított vezető, akinek feladata, hogy – a lap alapértékeinek megtartása mellett – kialakítsa a nol.hu új, modern arculatát, továbbá erősítse és növelje a sokat idézett portál piaci pozícióját – hangsúlyozza a közleményben Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője. Jelezték azt is: Komáromi Gergely másfél évig vezette a Népszabadság Online-t, és július 1-jével saját kérésére távozik posztjáról.

Új elnökségi tagok a DIMSZ-ben

7 órája

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség rendes évi közgyűlésén új elnökségi tagok megválasztására került sor, mivel három tisztségviselő megbízatása lejárt.

Sarlós Gábor az MPRSZ Örökös Tagja

2017. május 25.

Sarlós Gábort választotta újabb Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség Közgyűlése. A szakember jelenleg a University of Worcester-en oktat, korábban az MPRSZ alelnöke volt.