2013. március 29.

Új európai vezetők PayPalnél

Stanley Wachs-ot nevezték ki Skandinávia, Közép- és Kelet-Európa, valamint Törökország általános igazgatójának. Elődje Nyugat-Európáért felel majd.

Az online pénzügyi szolgáltató, a PayPal Stanley Wachs-ot nevezte ki Skandinávia, Közép- és Kelet-Európa, valamint Törökország általános igazgatójának, míg elődje a jövőben a nyugat-európai piacokért felel majd.

Stanley Wachs Luca Cassina helyét veszi át, aki ezentúl a PayPal nyugat-európai aktivitásaiért felel.

Stanley Wachs
Stanley Wachs

Mindkét vezető széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik új üzleti modellek fejlesztésében, fizetési termékek üzemeltetésében, valamint stratégiai partnerkapcsolatok kialakításában. Stanley Wachs a PayPal regionális üzleti stratégiájáért, értékesítési folyamataiért és üzleti kapcsolataiért felel majd. A szakember azon dolgozik, hogy a PayPal vezető szerepet töltsön be a régióban az online és mobilfizetések területén, valamint tovább terjeszkedjen a gyorsan növekvő helyi piacokon.

„Rendkívül izgalmas feladat számomra a PayPal stratégiájának lefordítása ezeknek a nagy potenciálokkal rendelkező országoknak a gyakorlataira. Cégünk nagy lehetőségeket lát a területen és a közeljövőben még több országban lesz elérhető fizetési alternatíva. 2012 kiemelkedő év volt a vállalat történetében és boldog vagyok, hogy ilyen tehetséges és hatékony csapat tagjaként dolgozhatok azon, hogy egyszerűbbé és biztonságosabbá tegyük az online- és mobilvásárlásokat” – mondta el Stanley Wachs.

Luca Cassina
Luca Cassina

Luca Cassina ezentúl az olasz, a francia, a belga, a holland, a spanyol és a portugál piacokon irányítja majd a vállalat országokon belüli tevékenységét, és terjeszkedését a nem alapvető pénzügyi termékek szegmensében, valamint a vállalat pénzintézeti kapcsolatait.

„Nagy várakozásokkal tekintek a szerepemre egy olyan korszakban, amikor új technológiák forradalmasítják a vásárlás élményét. Mindig is kerestem a lehetőséget, hogy olyan termékekkel dolgozhassak, amelyek mind a vásárlók, mind a kereskedők számára jobbá teszik az online kereskedelmet. Hiszem, hogy a PayPal vezető szerepet tölt majd be egy új, többcsatornás kereskedelem kialakításában” – nyilatkozta Luca Cassina.

Stanley Wachs 2011 novemberében csatlakozott a PayPal csapatához mint Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős stratégiai és üzletfejlesztési igazgató. A szakember korábban a Western Union-nál töltött be különböző menedzsment pozíciókat nagyban hozzájárulva a vállalat nemzetközi terjeszkedéséhez.

Luca Cassina 2007 óta dolgozik a cégnél. Ezt megelőzően Olaszországban, majd Svájcban vezette a Schibsted Classified Media nevű vállalatot.