A nyár mozgalmasan telt a Dívány.hu-nál: a tartalom fejlesztésén és a bevételek növelésén április óta dolgozik a magazin vezetése. Az átalakulás első lépéseként a Dívány eddigi főszerkesztője, Sákovics Diana lemondott főszerkesztői pozíciójáról, helyét Csonka Balázs vette át.

Csonka Balázs pszichológusi alapdiplomáját és szexuálpszichológus szakvizsgáját az ELTE-n szerezte, doktori tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte. Két éve dolgozik szerzőként és szexuálpszichológus szakértőként a kiadványnál, első könyve 2017-ben jelent meg. Április óta felel a kiadvány tartalmáért és annak fejlesztéséért.

A Dívány vezetése óriási kihívást jelent számomra. Olyan kiadványról van szó, amelyben rengeteg a lehetőség, ezeket a hitelesség, a naprakészség és az igényesség mentén szeretném kibontani. Legfontosabb célkitűzésem, hogy a Dívány közönsége a testi és lelki egészségről, a párkapcsolati, munkavállalói vagy éppen szülői szerepekről, de a kultúra, az utazás és a gasztronómia területeiről is alapos, színvonalas írásokat olvashasson.

Sákovics Diana

Sákovics Diana továbbra is a Dívány.hu munkatársaként dolgozik főszerkesztő-helyettesi pozícióban. Feladatai a natív projektbevételek maximalizálása, a brandépítés és a kiadványhoz kapcsolódó rendezvények lesznek. Emellett pedig nagy erőkkel dolgozik következő könyvén is.

Mindig vágytam arra, hogy a Dívány minél közelebb jusson az olvasókhoz, hogy az online téren túlnyúlva is elérhesse őket. 2016-ban indult pszichológiai rendezvénysorozatunk már ezt a célt szolgálta, és a jövőben is ezt az irányt szeretnénk továbbvinni. A pszichológiai ismeretátadás a szívügyem, erről szóltak korábban cikkeim, és erről fognak szólni a jövőben is, hamarosan induló podcastsorozatunkkal és már készülő, párkapcsolati krízisekről szóló, új könyvemmel együtt.

A kinevezésekkel párhuzamosan a kiadványhoz kapcsolódó új projektek kialakítása is elindult, valamint a natív kampányok összefogása is kiemelt szerepet kapott. Az ősz folyamán megvalósul a Dívány Tudatos szülők: boldog család elnevezésű, egész napos pszichológiai rendezvénysorozatának első állomása, melyet 2019-től újabbak követnek. A korábban megszokott rendezvényektől eltérően most nem csak egy-egy előadás várja majd az érdeklődőket, de beszélgetések, workshopok is, melyek lehetőséget nyújtanak a témák mélyebb feldolgozására.