2014. november 18.

Új főszerkesztő a HVG élén

Integrálják a print és a digitális szerkesztőséget. Bristolból érkezik haza az új vezető.

Integrálják a print és a digitális szerkesztőséget. Bristolból érkezik haza az új vezető.
Sztaniszláv András (forrás: HVG)

Sztaniszláv András 2015. január 1-jétől tölti be az összevont főszerkesztői pozíciót, közölte a HVG. Kiválasztásánál Szauer Péter vezérigazgató szerint a print és internetes szakmai tudás mellett a nemzetközi tapasztalat és kapcsolatrendszer, a sokoldalúság, az innovatív gondolkodás és a politikai függetlenség egyaránt szempont volt. Első jelentős feladata a szerkesztőségi integráció megvalósítása lesz. Ezen belül a hetilap és a hírportál stratégiájának összehangolása, a szükséges változtatások végrehajtása, a HVG tartalomszolgáltatási tevékenységének megerősítése áll majd munkája középpontjában.

A kommunikációs szakember Bristolból tér haza, ahol az Európa Zöld fővárosa 2015 címet elnyert város vezetésének megbízásából e projekten és a Bristol's BIG Green Week fesztivál megvalósításán dolgozott. Ezt megelőzően közel tíz éven át a PersonaR Kommunikációs Tanácsadó Kft. vezető partnere volt. Dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként, a Hamu és Gyémánt Kiadónál lapigazgatóként és kisebb magazinok szerkesztőjeként is.

Sztaniszláv András kinevezése a HVG Zrt. új egyedüli tulajdonosának, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-nek a határozatával válik hatályossá, amely a múlt héten a tulajdonosok jóváhagyását és a német tisztségviselők távozását követően vette át a kiadó irányítását. A HVG Zrt. egyszemélyes részvénytársaságként működik tovább, vezérigazgatója továbbra is Szauer Péter lesz, áll a közleményben.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

19 órája

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.