Október 1-jével kezdi meg működését a digitális és fejlesztési igazgatóság.

Digitális és fejlesztési igazgatóságot hozott létre az RTL Magyarország, amelyet október 1-jétől Szabó András Tibor irányít. Feladata az egységes digitális stratégia kialakítása, illetve a cég valamennyi digitális tevékenységének és kezdeményezésének egy igazgatóságba egységesítése és összehangolása lesz.

A szakember az elmúlt időszakban a Viasat Hungária vezérigazgatói és a Modern Times Group kelet-európai operatív vezetői pozícióját töltötte be. Utóbbi pozícióban többek között az MTG magyarországi, csehországi, bulgáriai és balti államokbeli digitális és üzletfejlesztési tevékenységéért is felelt.

A társaság célja a kinevezéssel és az új igazgatóság létrehozásával az, hogy az RTL a jövőben erős digitális szereplője legyen a piacnak. A cég közlése szerint az eddiginél több digitális tartalom előállítását és számos technikai fejlesztést terveznek.

A digitális jövőt - egy hagyományos, piacvezető televíziós csoportként - a digitális, specializált tartalmak mentén látjuk, amelyek ráépülnek az RTL Magyarország már meglévő, nagyon erős televíziós brandjeire, tartalmaira. Ezt saját fejlesztésekkel, illetve különböző partnerségek megkötésével kívánjuk elérni a jövőben. Ezzel párhuzamosan egy egységes VOD (video on demand) és OTT (over the top) stratégiát szeretnénk kialakítani, amely figyelembe veszi a nézők komplexebb és rugalmasabb tartalomszolgáltatás iránti igényét

– mondta el Szabó András Tibor.