2012. május 03.

Új kommunikációs igazgató a közmédiánál

A januárban távozott Szabó László helyére neveztek ki utódot az MTVA-nál.

A januárban távozott Szabó László helyére neveztek ki utódot az MTVA-nál.

Tóth István Zoltán újságírót, kommunikációs szakembert nevezte ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új kommunikációs igazgatójának Böröcz István vezérigazgató. Az új vezető május 1-jével állt munkába. A pozíciót eddig - Szabó László januári távozása óta - Cserháti Ágnes szóvivő töltötte be. Az MTVA az év elején kommunikációs ügynökséget is igazolt: Várhegyi Attila volt Fidesz-pártigazgató cégével kötöttek féléves szerződést.

A szakember a szegedi JATE-n szerzett jogi doktorátust és bölcsészdiplomát. Az egyetemi évek alatt és után a Magyar Televízió Szegedi Körzeti Stúdiójában dolgozott. Később kapcsolódott be az MTV országos műsoraiba, amelyekben a régió eseményeiről tudósított, majd önálló magazinokat szerkesztett.

1994-ben Budapestre hívták, ahol a Gazdasági és Kereskedelmi Stúdió munkatársa lett. Szerkesztette és vezette az Üzlet, a Trend és a Napjaink című műsorokat, ez utóbbinak felelős szerkesztője lett. 1997-ben a TV2-höz igazolt, ahol a Jó reggelt Magyarország! munkatársa, majd főszerkesztője lett. 1999 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának vezetője volt. 2002-től a Hír Televízióban folytatta mint a reggeli és esti magazinműsorok felelős szerkesztője.

"Óriási megtiszteltetés és kihívás számomra ez a munka. Ugyanakkor mindehhez szeretném hozzátenni a szolgálat fogalmát is. Hiszen a közszolgálati televízióknak, a rádiónak, a hírügynökségnek, valamint a tartalomszolgáltatónak, azaz egy szóval az egységes közmédiának a hiteles hírszolgáltatás, a nemzet szolgálata, a nemzeti értékek őrzése és közvetítése az elsődleges feladata. Végigjárva a szakmai ranglétra lépcsőfokait, az egymástól oly sokban különböző médiumokat és hivatalokat, úgy gondolom: ennek a sokrétű és izgalmas szakmának mindig is a közszolgálati média volt és maradt az alfája és ómegája" - mondta Tóth István Zoltán a kinevezése kapcsán.