Teljesen átformálja kommunikációs tevékenységét az UNICEF Magyar Bizottsága. A nemzetközi gyermekjogi szervezet hazai képviselete új szakembereket bízott meg a feladatok ellátásával. Rubin Kata a jövőben az UNICEF Magyarország kommunikációért felelős igazgatójaként dolgozik majd, Kordos Szabolcs pedig senior kommunikációs tanácsadóként erősíti a szervezet munkáját.

Rubin Kata a Magyar Televízió gazdasági híradójának szerkesztő-riportereként kezdte a pályafutását, majd a VIVA televízió PR-koordinátoraként dolgozott, mielőtt 2005-ben megalapította saját – akkor még egyszemélyes – pr-ügynökségét.

A következő évtizedben a Red Lemon Media Magyarország egyik vezető, több tucat szakembert foglalkoztató kommunikációs ügynöksége lett, amely nemzetközi médiacégek, televízió csatornák, multinacionális- és hazai brandek, valamint non-profit szervezetek teljeskörű kommunikációját irányítja. Az alapító 2017-ben értékesítette ügynökségét, hogy az anyaságra és egyéb hosszútávú terveire koncentrálhasson.

„Kislányom születése után fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy mindenképpen gyerekekkel, gyerekekért szeretnék dolgozni. Örülök, hogy kapcsolatrendszeremet és tapasztalataimat az ő érdekükben használhatom fel.

Személyes tapasztalatom, hogy Magyarországon igenis empatikusak az emberek, nyitottak a segítségnyújtásra és gyakran a kispénzű családok kis adományai generálják a legfontosabb változásokat. Hiszem, hogy a hatékony és kreatív kommunikáció, valamint a megfelelő stratégia kialakítása nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a közvélemény megismerje, milyen munkát végez az UNICEF nemcsak a nemzetközi, hanem a helyi szinten is" - olvasható a szakember nyilatkozata a lapunknak elküldött közleményben.

Kordos Szabolcs 20 éves tapasztalattal rendelkezik az újságírás és a kommunikáció területén. Több ügynökségnél töltött be vezető pozíciót, világmárkák, hazai nagyvállalatok és az állami szféra számos szereplőjének adott kommunikációs tanácsokat. Dolgozott a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságán, amerikai újságnál, valamint több országos napilapnál és hetilapnál újságíróként, szerkesztőként és vezető szerkesztőként. Legutóbb a Blikk rovatvezetőjeként tevékenykedett, riportkönyvek szerzőjeként is aktív.

„Sokan és sokat tesznek a szervezetért, a mi dolgunk az, hogy megmutassuk ennek az eredményét.

Megtiszteltetés, hogy szakmai tapasztalataimat az UNICEF szolgálatába állíthatom” – mondta Kordos Szabolcs.

Kordos Szabolcs - Unicef
Kordos Szabolcs - Unicef

 

A két szakember ismeri egymást, korábban évekig dolgoztak együtt.

 

„Eltökéltük, hogy sok elemében megreformáljuk a működésünket, ennek az egyik fontos lépése az új, ütőképes kommunikációs osztály felállítása.

Tőlük várjuk mind a nemzetközi szervezet híreinek, mind a hazai programoknak a hatékony kommunikációját, az adománygyűjtő tevékenység támogatását, a gyermekeket érintő ügyek aktív képviseletét a sajtóban, valamint az ehhez kapcsolódó média- és marketingkommunikációs feladatok ellátását. Lesz dolguk bőven. Az UNICEF munkája rendkívül sokrétű, fontos, komplex üzenetekkel. Mindannyianazon leszünk, hogy minél jobban és minél rendszeresebben meg tudjuk szólítani a magyar társadalmat is" – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

Címkék: média gazdaság UNICEF

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2020. november 26.

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.