2014. február 14.

Új kommunikációs vezető a Drehernél

Februártól Nagy Bálint marketingkommunikációs szakértő tölti be a Dreher Sörgyárak Zrt. felelős fogyasztói kommunikációját felügyelő testületének elnöki tisztségét.

Nagy Bálint marketingkommunikációs szakértő idén februártól tölti be a Drehernél 2007 óta működő "Felelős Marketing és Értékesítési Bizottság" elnöki posztját. A többféle szakterületet – termelés, trade marketing, vállalati kapcsolatok, vállalatfejlesztés, jog – képviselő grémium tagjai ellenőriznek előzetesen minden marketing és értékesítési koncepciót, reklámanyagot, hogy azok megfeleljenek a szabályoknak. Szintén belső elvárás, hogy a testület élére külsős, független szakértő kerüljön, ezzel is biztosítva az objektív döntéshozatalt.

Nagy Bálint 1995-től tizenegy éven át a Matáv Csoport, majd a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója, az átmárkázás fő irányítója. 2006 és 2009 között a Magyar Reklámszövetség elnöke, másfél éven át a Vodafone kommunikációs igazgatója. 1995 óta tanít az International Business School Marketing Tanszékén, 2009 óta a tanszék vezetője. 2008 és 2010 között tagja a Nemzeti Kulturális Alap Irányító Bizottságának.

A Dreher Sörgyárak Zrt. egyébként több önszabályozó testület munkájában részt vesz. Tagja az Önszabályozó Reklám Testületnek (ÖRT) és a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ). A vállalat a szakmai szervezetek etikai kódexeit és állásfoglalásait kötelező érvényűként fogadja el és alkalmazza, valamint ösztönzi a söripari önszabályozás fejlesztését.