2017. augusztus 16.

Új kreatívigazgató az Ogilvy/Geometrynél

2017. augusztus 21-től Tóth Andrea felel a cégcsoport kreatívigazgatói feladataiért.

Tóth Andrea Benesch Ferencet váltja az Ogilvy/Geometry kreatívigazgatói székében. „Ferinek köszönöm az elmúlt évek közös munkáját” – mondta el Sályi Réka, a cégcsoport ügyvezető igazgatója. „Sok sikert éltünk meg együtt, és neki is nagy szerepe volt abban, hogy cégcsoportunk megerősödött, és a magyar piac jelentős szereplőjévé vált.”

Sályi Réka, a változással kapcsolatban ugyanakkor hozzátette: „Andi személyében egy dinamikus, nagyon nyitott, inspiráló szakember csatlakozik a csapatunkhoz. Szerencsés találkozás volt a miénk, mert a jelenkori reklámszakmáról és lehetőségeiről nagyon hasonlóan gondolkozunk. Hiszek abban, hogy Andi személyisége és szakmaisága sokban tud majd hozzájárulni ügynökségcsoportunk – és így ügyfélpartnereink – sikereihez. Már nagyon várom, hogy elinduljon a közös munka.”

Tóth Andrea a kinevezésével kapcsolatban elmondta: „Megtiszteltetés számomra, hogy az Ogilvy/Geometry bizalmat szavazott nekem. Úgy gondolom, hogy kreatív szakemberként manapság csak akkor lehetünk sikeresek, ha a hagyományos megoldások mellett nyitottan fogadjuk az új eszközkészletekben rejlő lehetőségeket is, ha igyekszünk megérteni, illetve aktívan használni más szakterületek tudását – amelyre ebben a színes csapatban rengeteg lehetőség adott számomra. Ezzel a friss, mai szemlélettel fogok hozzá a nagymúltú ügynökség és a magyarországi cégcsoport kreatívigazgatói feladatköréhez.”

Tóth Andrea a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karán végzett, karrierjét szövegíróként kezdte. 2016-ban a Saatchi kreatívigazgatói posztjáról távozott, az elmúlt évben szabadúszóként dolgozott több nemzetközi projekten is. Cannes Lions rövidlistás eredményei mellett az elmúlt években LIA és Golden Drum díjakat is elnyert, emellett számos más nemzetközi, regionális és magyar díjat is bezsebelt munkáival, a közelmúlt egyik legeredményesebb fiatal kreatív vezetőjévé válva. Nemzetközi kreatív versenyek rendszeres zsűritagja: 2017-ben a Prague International Advertising Festivalon, 2016-ban pedig a CLIO és a New York Festivals bírálóbizottságában is részt vett.