2017. február 03.

Új online főszerkesztőt nevezett ki a PC World

Miután tavaly külsejében megújult, idén tartalmilag is új irányt vesz a PC World Online.

Az online főszerkesztői pozíciót február 1-től Bátky Zoltán foglalja el, aki korábban már dolgozott a PC World szerkesztőségében, így régi kollégaként köszöntik a csapatban.

Az idei évre a PC World komoly célokat tűzött ki maga elé: jobban szegmentálható tematika, könnyedebb, közérthető, mégis szakmai hangvétel és persze a látogatószám növelése a céljuk. Az elsősorban 25-44 éves olvasótáboruk mellett a fiatalabb, gamer korosztály megszólítása is fontos számukra, akik már a GameStar oldalán aktívan jelen vannak, és érdeklik a technológiai újdonságok, érdekességek, és persze a PC gaminggel kapcsolatos hardverek, perifériák. Szintén céljuk még több olyan olvasót elérni, akik alapvetően nem prioritásként kezelik az informatikai híreket, ám életükben mind nagyobb szerepet játszanak a modern számítástechnikai és telekommunikációs eszközök és megoldások.

A PCWO átlagosan 370-380 ezer embert ér el havonta, Facebookon közel 20 ezres táborral rendelkezik, 10 ezres hírlevél feliratkozót ér el direktben. 2017-ben ezeket a számokat jelentősen növelni kívánják Bátky Zoltán vezetésével, emellett pedig külön hangsúlyt fektetnek a BTL tevékenységre is a PlayIT szakmai- és médiapartnereként, valamint a HelloWorld program is rengeteg táborral, szakmai kiadvánnyal segíti majd a hazai IT-szektor problémáit enyhítendő utánpótlásképzés felgyorsulását, hatékonyságának növelését.

A Népszavához igazolt M. László Ferenc

2020. augusztus 18.

A Magyar Narancs online vezető szerkesztőjének, aki egy időben a Médiapiac főszerkesztője is volt, már meg is jelent írása a napilapban.