2012. április 27.

Új struktúra a National Geographic Magyarországnál

Lipták Tímea lapigazgató egyúttal főszerkesztője is lett a National Geographicnak a Sanomában.

Lipták Tímea lapigazgató egyúttal főszerkesztője is lett a National Geographicnak a Sanomában.

A National Geographic magazint gondozó Sanoma Media Budapest úgy döntött, hogy a National Geographic magazin esetében is összevonja a főszerkesztői és portfólió-igazgatói funkciót, ahogyan tette korábban a Nők Lapja hetilap, valamint a Startlap esetében is. A National Geographic magazint annak májusi számától az eddigi portfólió-igazgató, Lipták Tímea irányítja főszerkesztő-portfólióigazgatóként.

Az új szerkesztőségi struktúrában továbbra is ifj. Vitray Tamás vezető-szerkesztő és Heltai Csaba művészeti vezető feladata biztosítani a magazin tartalmi és vizuális minőségét. Távozik viszont a National Geographic magazintól Schlosser Tamás, aki 2006 óta irányította a magazint főszerkesztőként, előtte pedig annak vezetőszerkesztője volt.

Lipták Tímea a májusban megjelenő 2012/5. lapszámtól kezdődően látja el a főszerkesztő-portfólióigazgatói teendőket, mellette megtartja korábbi funkcióit is.

A szakember 2002 óta lapigazgatóként a nemzetközi licencbrandek, így a National Geographic, Marie Claire, a Cosmopolitan magazin és website, valamint 2011 óta az ELLE portfólió-igazgatója. Ugyancsak hozzá tartoznak a hazai fejlesztésű női glossy magazinok, így a Nők Lapja Évszakok és a Maxima.

A 124 éves National Geographic magyar kiadása 2003 óta jelenik meg Magyarországon a Sanoma Media Budapest kiadásában. A National Geographic az elsőszámú ismeretterjesztő és tudományos márka Magyarországon, a magazin (példányszám, olvasószám valamint márkaismertség terén egyaránt) és a www.ng.hu site révén. A kiadó tájékoztatása szerint a döntés hátterében az áll, hogy a megfelelő figyelem mellett egyúttal biztosítsa a termék hosszú távú nyereséges működtetést. Így a kiadó tovább erősíti a magazin magyar vonatkozású cikkeit, fejleszti a napi frissülésű website-ot és további különszámokat jelentet meg.

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.