2012. június 15.

Új tag váltotta Peresztegit az IAB Hungary elnökségében

Az IAB Hungary tagsága szerdán Brindza Gábort, a Madhouse termékfejlesztési igazgatóját az elnökség tagjává választotta.

Az IAB Hungary tagsága szerdán Brindza Gábort, a Madhouse termékfejlesztési igazgatóját az elnökség tagjává választotta.

Az IAB tagsága anonim szavazással  válaszotta Brindza Gábort elnökségi tagnak. Brindza Gábor, Peresztegi Zoltánt váltja média oldali elnökségi tagként. Peresztegi, ahogy már beszámoltunk róla, külföldön, a skandináv Schibsted médiaóriásnál folytatja karrierjét.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy bekerülhetek az IAB elnökségébe. Valamennyi munkahelyemen igyekeztem az online médiapiacot segíteni, fejleszteni, örülök, hogy ezt most az IAB kötelékén belül tudom tenni." – mondta el Brindza Gábor.

Brindza Gábor ügynökségi oldalon 2004-ben a Kirowski-nál, online médiatervezőként kezdte pályafutását. Ezt követően a MediaCom nemzetközi médiaügynökségi-hálózat magyar irodájánál, az MCMedia-nál az ügynökség online részlegének szakmai vezetéséért volt felelős. 2010-ben az ügynökségi vonalról átigazolt a mobil szféra világába és létrehozta a Madhouse mobilhirdetési networköt.

Az IAB Hungary a Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008 novemberében létrejött szakmai szervezet, mely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) hazai képviselője, az IAB Europe tagja. A szervezetet 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek. A szervezetnek jelenleg 65 tagja van.