2011. szeptember 02.

Új tagok a GVH Versenytanácsában

Két új tagot nevezett ki szeptember 1-jével az államfő, hat évre.

Két új tagot nevezett ki szeptember 1-jével az államfő, hat évre.

2011. szeptember 1-jei hatállyal két új tagot nevezett ki a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsába Schmitt Pál. Dr. Berki Ádám és Pál Tamás megbizatása hat évre szól, ennek lejárta után egy alkalommal még ki lehet őket nevezni.

Berki Ádám 1971-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. 1976-tól a Fővárosi Bíróság iparjogvédelmi tanácsának bírája volt, ekkortól végez jogi munkát. Jogi diplomáját 1984-ben vehette át az ELTÉ-n. 11 év bírói szolgálatot követően előbb jogtanácsosként, majd ügyvédként dolgozott, leginkább a gazdasági jog területén.

Pál Tamás 1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodási Karán. Pénzügyi cégeknél töltött be menedzseri, illetve vezető tisztségviselői pozíciót. 1994-től Versenytanács-tagi kinevezéséig a Budapesti Corvinus Egyetem oktatójaként tevékenykedett, a 2011/2012-es tanévtől pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Üzleti Tudományok Intézetének oktatója.

A Versenytanács hozza meg a GVH versenyfelügyeleti eljárásait elrendelő, illetve érdemben lezáró határozatokat, majd jogorvoslat esetén jogi képviselő bevonásával képviseli azokat a bíróság előtt. A Versenytanács bírálja el emellett a versenyfelügyeleti eljárás során hozott, közbenső végzések elleni jogorvoslati kérelmeket is.

 

 

Címkék: gvh verseny

Jogi kommunikációs kurzust indít a szegedi jogi kar

1 napja

Az országban egyedülálló tantárgy érinti a jogi pálya számos kommunikációs sajátosságát, a jogi hivatásrendeket és az ügyvédi reklámokat is - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.