2013. augusztus 07.

Új ügyvezető a UPC-nél

A telekomcég anyavállalata régiós átszervezésbe kezdett.

A telekomcég anyavállalata régiós átszervezésbe kezdett.

Átszervez a kelet-közép-európai régióban a UPC anyacége, a Liberty Global. Ennek nyomán augusztus 15-étől Betzalel Kenigsztein, a magyar leány eddigi első embere régiós ügyvezető igazgatóként folytatja. Feladatát Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportja vezetőjének közvetlen beosztottjaként, Amszterdamból látja majd el. Pozíciójában ő felel az egész régióért, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát valamint a UPC Direct szolgáltatásokat is. Az egyes országok UPC-vállalkozásainak vezérigazgatói közvetlenül az ő irányítása alatt végzik tevékenységüket a továbbiakban.

Ezzel párhuzamosan, szintén augusztus 15-i hatállyal Severina Pascu, a UPC Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója lett a UPC Magyarország ügyvezető igazgatója. A szakember  a tisztséget romániai pozíciójának megtartása mellett látja el. Severina Pascut 2011-ben nevezték ki a román UPC ügyvezető igazgatójává. Ezt megelőzően, 2008-tól a UPC Románia pénzügyi igazgatói tisztségét töltötte be, korábban pedig a CAIB Románia pénzügyi vezetőjeként dolgozott, illetve az amerikai Metromedia International kábelcégnél és a KPMG-nél töltött be különböző tisztségeket Romániában és az Egyesült Királyságban.

Az átszervezést az indokolja, hogy a Virgin Media megvásárlásával a vállalatcsoport mérete jelentősen megnövekedett, ami a vezetőségi struktúra tátalakítását tette szükségessé. A bejelentett változástól azt remélik, hogy jobban figyelembe tudják venni a kelet-közép-európai régióban működő leánycégek egyedi sajátosságait és igényeit. "A nemzetközi csoport tagjaiként a méretgazdaságosság előnyei mellett így ezen vállalkozások számára lehetőség nyílik arra is, hogy több regionális szintű együttműködésben vegyenek részt" - folytatódik a közlemény.