Három új vezető kinevezését jelentette be a Microsoft Magyarország a regionális szintű szervezeti átalakítások részeként.

Új üzletfilozófiája szerint felhő- és mobilitás orientált globális nagyvállalatból az intelligens felhő és az azt intelligens perifériák globális piacvezető vállalata kíván lenni a Microsoft. Az új technológiák az értékesítés módját, ezzel a cég szervezetét is átalakítják, hiszen az ügyfelek ma a saját feltételeikkel, az általuk preferált csatornákon szerzik be a digitális transzformációhoz szükséges termékeket és szolgáltatásokat. A Microsoft ennek megfelelően még inkább arra összpontosít, hogy az ügyféligényeket a lehető legrövidebb idő alatt elégítse ki. Ennek jegyében a teljes partner együttműködési modelljét átalakítja.

Vállalati és partnerkapcsolati üzletág élére Törökné Nagy Mónikát nevezték ki. Elődje, Vass Gábor Kelet-Közép Európai partner fejlesztési igazgatóként irányítja a cég régiós partner stratégiáját. Törökné Nagy Mónika az elmúlt tizenöt évben vezető technológiai és telekommunikációs nagyvállalatoknál dolgozott – magyar illetve regionális – marketingvezetőként.

„Nagy tapasztalatú marketingesként az én gondolkodásomhoz nagyon közel álló világot ismertem meg a Microsoftnál: a cég az ügyfélközpontú működést fejleszti egyedülállóan tökéletesre, én pedig büszke vagyok arra, hogy részese és előmozdítója lehetek ennek.”

– mondta Törökné Nagy Mónika.

A szervezeti változások a lakossági szegmenset is érintik. A Microsoft globális szinten hat értékesítési régiót hozott létre a lakossági termékek és hardver eszközök értékesítési üzletágának az irányítására. Az európai térségen belül kialakított országcsoportok egyike lett Csehország, Szlovákia és Magyarország hármasát magába foglaló régió, amelynek vezetője a korábbi magyarországi lakossági üzletágigazgató, Szabó Péter lett.

„Nagy megtiszteltetésnek tartom a lehetőséget, hogy a csapatom és én egy olyan átalakulást vihetünk végbe, amelynek eredményeként az ügyfeleink és üzleti partnereink igényeit még jobban ki tudjuk szolgálni a jövőben. Bízunk az új értékesítési stratégia sikerében, és mindent el fogunk követni azért, hogy a változásokból az ügyfeleink minél többet profitáljanak.”

– mondta előléptetése kapcsán Szabó Péter.

Szintén regionális pozíciót kapott a korábbi magyarországi jogi igazgató, dr. Simándi Andrea is: ő a jövőben a Microsoft európai adatvédelmi ügyeiért, különösen a közelgő Európai Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) való ügyfél-megfelelés támogatásáért lesz felelős (European Data Protection Attorney). Magyarországi utódja dr. Kozma Zoltán, aki korábban a DLA Piper nemzetközi ügyvédi irodánál dolgozott ügyvédként, ahol a technológia, média és telekommunikáció csoport vezetője volt.

„Nagyon örülök és büszke vagyok arra, hogy jogi igazgatóként csatlakozhatok a Microsoft Magyarország professzionális csapatához. Bízom benne, hogy több mint 15 éves tapasztalatommal értékes módon tudok majd hozzájárulni a vállalat törekvéseihez, a felhőszolgáltatások minél szélesebb körű meghonosításához és a hazai vállalatok digitális transzformációjának elősegítéséhez”

– fogalmazott Kozma Zoltán.