2013. július 09.

Új vezetők a Heineken Hungáriánál

Vezérigazgatót és marketing igazgatót váltott a sörös cég.

Vezérigazgatót és marketing igazgatót váltott a sörös cég.
Joris Huijsmans

2013 júliusától Joris Huijsmans irányítja a Heineken Hungáriát. Az új vezérigazgató korábban az Asia Pacific Breweries integrációs menedzsereként dolgozott Szingapúrban. Azt megelőzően Mexikóban és Hollandiában töltött be vezető pozíciókat. Még korábban Hollandiában a Heineken értékesítési és disztribúciós igazgatójaként dolgozott.

"Erős piaci pozíciójának köszönhetően a Heineken Hungáriának és Magyarországnak kiemelt szerepe van a vállalatcsoporton belül. Magyarország legerősebb sörmárkájának tulajdonosaként elsőszámú feladatomnak tekintem, hogy ebben a kihívásokkal teli piaci környezetben megőrizzük az előző évek lendületét és céljainkat összehangoljuk a minőség, a vevőink, a márkáink és munkaközösségünk iránti elhivatottságunkkal” - nyilatkozta Joris Huijsmans.

A szakember a pozícióban Oladele Ajayit váltja, aki ezentúl a Heineken globális szervezetében tölt be ügyvezető igazgatói pozíciót, és az Afrika-Közel-Kelet régióért felel. Oladele Ajayi 2010-től irányította a magyar leányvállalatot vezérigazgatóként.

Jan-Willem van Wensem

Változik a marketing igazgató személye is: a karrierjét Hollandiában folyatató Bram Westenbrinket Jan-Willem van Wensem váltja. Az új marketing igazgató a dél-afrikai Brandhouse sörportfolió menedzseri pozíciójából érkezett. Jan-Willem van Wensem 1996-ban csatlakozott a Heinekenhez. Hollandiában először mint a sörkülönlegességekért felelős márkamenedzser, majd nemzetközi üzleti menedzser volt. 2002-ben a kelet-karibi térség területi menedzserévé nevezték ki Puerto Ricoban, majd ország menedzser pozíciót töltött be a chilei leányvállalatnál.

Bram Westenbrink, a távozó marketing igazgató a továbbiakban a Heineken hollandiai leányvállalatánál folytatja pályafutását, szintén marketing igazgatói pozícióban.