2013. október 11.

Új webes applikáció segíti az álláskeresőket

Az Önéletrajzoló nevű új alkalmazás kreatív, egyénre szabott, mégis profi önéletrajz készítését teszi lehetővé.

Az Önéletrajzoló nevű új alkalmazás kreatív, egyénre szabott, mégis profi önéletrajz készítését teszi lehetővé.

- hirdeti a Telekom legfrissebb alkalmazása, mely aA karrier.telekom.hu oldalon érhető el. Az Önéletrajzoló segítségével színvonalas és kreatív önéletrajzot nyújthatnak be a céghez pályázók, akár a 2013. február 1-én induló gyakornoki programra is. A könnyen kezelhető applikáció első részében a profi HR-esek által megadott szempontok és hasznos tippek alapján, hibátlanul lehet feltölteni a legfontosabb adatokat, majd második lépésként a diákok egyéniségüknek megfelelően formázhatják önéletrajzukat a megadott sablonok mentén. A HR szakértők javaslata alapján meghatározott információkat tartalmazó, személyre szabott CV segít abban, hogy a legkiválóbbak kitűnhessenek a jelentkezők sokaságából.

Akik október 20-ig, a tavaszi gyakornoki program jelentkezési határidejéig kihasználják az applikációban rejlő lehetőségeket és feltöltik kreatív önéletrajzukat, megnyerhetik az 5 db 1 órás személyes HR tanácsadás egyikét. Ennek keretében a Telekom HR-esei fogják felkészíteni a nyertest a kiválasztási folyamat menetére, illetve egy „próbainterjút” is szimulálnak, ami után személyre szabott értékelést és tippeket kaphat majd a szerencsés jelentkező.

Az alkalmazás mellett a Gyakornok leszek a Telekomnál Facebook oldalra jelenlegi gyakornokok praktikus tanácsai kerülnek fel videó formában, hogy a diákok magabiztosan és felkészülten érkezhessenek az állásinterjúra.

A Budapesti Corvinus Egyetem KarrierExpo rendezvényén október 9. és 10. között a Telekom standjánál - ahol a cég HR –es kollégái bármilyen kérdésre szívesen válaszolnak - személyesen is kipróbálható az Önéletrajzoló. A letölthető CV-t természetesen bárhová elküldhetik a jelentkezők, nemcsak a Telekom által hirdetett állásokra.

A Magyar Telekom jelenleg 15 felsőoktatási intézmény 209 diákját foglalkoztatja gyakornoki programjában, amely évről évre egyre több diákot vonz. A programban résztvevők 98%-ajánlja barátainak ezt a gyakornoki lehetőséget, hiszen az ismert, multinacionális vállalat korrekt feltételeket biztosít a pályakezdők számára: fix havi bér, a próbaidő után béren kívüli juttatások, egyéni fejlődést segítő szakmai feladatok, és karrierajánlat várja itt a friss tudással érkező, dolgozni vágyó diákokat!