Falus Tamás

Falus Tamás

Pozíciók: ügyvezető igazgató, partner
Cég:  Kantar Hoffmann

Róla

A TNS Hoffmann egyik alapító tagja.

Szakképzettsége: kereskedelmi üzemgazdász és közgazdász, három évtizede dolgozik piackutatóként. Rendszeresen vesz részt nemzetközi projektekben, személyesen irányított projekteket számos kelet-európai országban (pl. Románia, Bulgária, Ukrajna, Baltikum, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Oroszország, Törökország).

Széles körű piackutatási tapasztalatai miatt gyakran hívják workshopokon való részvételre, amelyek során stratégiai marketing döntések esetében is kikérik a véleményét. Felkérés alapján előadásokat tart konferenciákon, üzleti rendezvényeken.

Nős, két gyermek apja. Fanatikus Chelsea szurkoló, 2005 óta Chelsea FC klubtag, angol szurkolói kártyával rendelkezik.

Pozíciók

2017 - Kantar Hoffmann, ügyvezető igazgató, partner

2011-2017: TNS Hoffmann, kutatási igazgató, partner

1997-2010: Hoffmann Research International, kvantitatív kutatási igazgató

1994-1996: Medián, kutatásvezető

1991-1993: Modus Kft, kutatásvezető

1990-1991: MAHIR, propaganda szaktanácsadó

Tanulmányok

1996 - Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Gazdálkodási kar

1989 - Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola, Kereskedelmi szak

Konferencia tartalmak

 • Médiapiac 2018 - geneRÁCIÓkZáró kerekasztal2018. március 21.

  Milyen velünk élő klisék vannak a generációkkal kapcsolatban? Van-e még éles határ a generációk között, vagy e helyett, inkább a generációkon átívelő attitűd, életmód és fogyasztói szegmentáció lesz egyre fontosabb? Ha igen, megjelenik-e ez már a napi gyakorlatban? Mik a korlátai? Mikortól lehet ez általános? Stratégiák, elképzelések, útitervek a különböző szektorok képviselőjétől.

 • Médiapiac - Kutatás - PR 2017A piackutatás mint a pénzcsinálás eszköze.2017. április 12.

  Abban a legtöbben egyetértenek, hogy a piackutatás fontos eszköz a marketing stratégia megvalósítása során, abban azonban már megoszlanak a vélemények, hogy mekkora a piackutatás valódi hozzáadott értéke, amikor egy termék vagy szolgáltatás sikerét mérjük. Egyre erősebb az üzleti igény arra, hogy a piackutatás teljesítménye a vállalati üzleti tevékenységen belül minél pontosabban mérhető legyen. Sokan sokféleképpen próbálják megbecsülni, hogy az egyes, piackutatásra elköltött forintok mekkora üzleti bevételt jelentenek, hogyan lehet nem is aprópénzre, hanem sok kötet bankóra váltani a piackutatás költségsorában megjelenő tételeket.

 • Médiapiac - Kutatás - PR 2017A volumenbecslés, mint a piackutatás támogató karja2017. április 12.

  Egy koncepcióteszt eredményéből, vagyis a tesztre felkért válaszadók első benyomásából hogyan lehet valós, releváns üzleti tervet készíteni, ehhez milyen inputokat várhat el a megrendelő a piackutatótól és milyen inputokat kell a megrendelőnek megosztania a piackutatóval?

 • Médiapiac - Kutatás - PR 2017Pénztermelő piackutatás2017. április 12.

  Ez a szekció a vállalati megrendelők és a piackutató szakemberek együttgondolkodására helyezi a hangsúlyt, példákat mutatva be arra vonatkozóan, hogy a különböző területeken dolgozó üzleti partnerek hogyan mérik a piackutatás üzleti hasznát.

 • Médiapiac - Kutatás - PR 2017Az eltűnt szeniorok nyomában, avagy munkaerő-piaci helyzet a kutatásban2017. április 12.

  Néhány előzetes gondolat a kerekasztal-beszélgetés témáiból. A digitális tehetségek hiánya, azaz, hogy nem a szakmába jönnek dolgozni.A szakirányú végzés korlátos jellege és ezzel összefüggésben a projektmenedzseri képességek hiánya, azaz, hogyan kell egy kutatást hatékonyan levezetni. A business-like gondolkodás korlátai, az üzleti környezet iránti nyitottság hiánya. Gyenge lábakon álló sales-attitűd. Generációs gap: motiváció és karrierigény, hogyan menedzseljük a fiatal korosztályt? A marketing nem reklám: számos (közgazdaságot hallgató)jelentkező a kommunikációs világgal azonosítja a marketinget: ez hátrányos az iparágnak. Nincs, vagy csak korlátozott számú szenior szintű szakértő található a piacon, olyan, aki értene az iparághoz vagy a módszertan avatott szakértője lenne. A marketing science ügynökségekben megtestesülő szerepköre hiányzik. A vegyes kompenzációs gyakorlat miatt nincsen használható bérezési benchmark.

 • Kutatás 2016 - All in!Az ügyfél által épített panelek sokasodása veszély vagy lehetőség a kutató cégek számára?2016. április 13.

  De mit szólnak ehhez a kutatók? Három kutató tíz-tíz perces hozzászólása, majd beszélgetés arról, hogy vajon merre is tartunk, és hova érkezhetünk meg.

 • Márkaépítés 2014 - Tartalmas márkákLehet-e barátság a márka és a fogyasztó között?2014. május 29.

  Gyakran beszélünk love brandekről, kérdés ugyanakkor, hogy az emóciók mellett mi és milyen a funkcionális elemek szerepe és súlya? Milyen jellegzetességek figyelhetőek meg termékkategóriák (FMCG, telekom, egyéb szolgáltatások stb.) szerint? Mi történik ha elmúlik a "szerelem" a márka iránt? Hogyan tudja a márka fenntartani a kapcsolatot ebben  helyzetben a fogyasztókkal/ügyfelekkel? Mik a nemzetközi tapasztalatok?


Több száz állás a média és marketing világából